Jair Bolsonaro face o nouă afirmație revoltătoare: „Cel mai bun vaccin la Covid este să faci Covid”

1 lună in urmă 31

Jair Bolsonaro face din nou afirmații controversate în ce privește pandemia de coronavirus. Președintele brazilian spune că „cel mai bun vaccin la Covid este să faci Covid”, în ciuda faptului că Brazilia este una dintre cele mai afectate țări din lume și sute sau mii de oameni mor zilnic din cauza acestei boli.

Bolsonaro a făcut acest comentariu în timpul unei transmisiuni live pe o rețea socială, conform unui ziar local brazilian, Folha de S. Paulo, citat de The Independent.

Președintele brazilian s-a întâlnit anterior cu susținătorii săi în Sao Francisco do Sul, însă nici Bolsonaro dar nici oamenii adunați nu au purtat măști de protecție. Acolo, unul dintre oameni i-a oferit cadou o mască.

„Nu o folosesc, dar e în regulă. Eu mi-am făcut cel mai bun vaccin. Am avut virusul”, a spus Bolsonaro, adăugând apoi și că „nu a avut niciun efect advers” din cauza îmbolnăvirii.

Jair Bolsonaro a avut Covid-19 în iulie 2020, acesta fiind testat pozitiv după ce a început să aibă simptomele bolii. El s-a recuperat, ulterior, însă 197.732 de alți oameni din Brazilia și-au pierdut viața în lupta cu virusul de când a început pandemia, conform datelor Universității Johns Hopkins.

Doar marți Brazilia a raportat 963 de decese din cauza Covid-19 și alte 55.799 de cazuri noi de infectare. În prezent, țara ocupă locul 3 în lume în ce privește numărul de cazuri și locul 2 în ce privește numărul de decese din cauza Covid-19.

Editor : Adrian Dumitru

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă