Ivan Patzaichin va fi înmormântat azi » Funeralii cu onoruri militare pentru fostul mare sportiv

1 lună in urmă 17

Articol de - Publicat marti, 07 septembrie 2021, 12:52

Ivan Patzaichin a murit duminică, la vârsta de 71 de ani. Astăzi, fostul mare canoist va fi înmormântat la Cimitirul Bellu.

Trupul neînsuflețit al marelui campion a fost depus luni la clubul CS Dinamo, iar azi vor avea loc funeraliile și înmormântarea.

De la ora 13:00, la clubul alb-roșu vor începe funeraliile, cu onoruri militare, iar de la ora 14:00 se va pleca spre cimitirul Bellu, pe traseul: CS Dinamo - Șos. Ștefan cel Mare - Calea Dorobanților - Bd. Dacia - Piața Romană - Bd. Magheru - Bd. Dimitrie Cantemir - Calea Șerban Vodă - Piața Eroii Revoluției - Cimitirul Bellu.

Ivan Patzaichin: un ambasador de excepție al României

Din 1968, Ivan Patzaichin a participat la cinci ediții ale Jocurilor Olimpice și a reușit performanțe impresionante. În 1972, la Jocurile Olimpice de la Munchen, într-o serie de calificări, lui Ivan Patzaichin i se rupe pagaia. Regulamentul preciza că dacă pagaia se rupe în primii 25 de metri, atunci se reia cursa, dar cursa nu s-a oprit.

Patzaichin a reușit să obțină calificarea în finală, după ce delegația României a făcut contestație, și chiar a obținut o medalie de aur. Are în total 7 medalii la Jocurile Olimpice (4 de aur și 3 de argint), fiind al patrulea cel mai medaliat sportiv român la Jocurile Olimpice.

Citește și: 

Ovidiu Lipan Țăndărică, după decesul lui Ivan Patzaichin: „Ne gândim să facem o melodie în memoria lui”

Dacă-ntr-o noapte de iarnă un călător... » Întâmplările lui Ivan Patzaichin, spuse într-o seară de cantonament

Povești de cabană cu Ivan Patzaichin » Reportaj special semnat de Luminița Paul și Cătălin Tolontan, în intimitatea marelui campion

Stadionul Dinamo, loc de pelerinaj după moartea lui Ivan Patzaichin: „Odihnește-te în pace, campionule!”

Ediție specială a Gazetei pentru Ivan Patzaichin la toate chioșcurile din țară! 10 pagini despre legendarul sportiv român și copertă-omagiu

Cristian Geambașu, după decesul lui Ivan Patzaichin: „Visasem să scriu despre el”

Playtech: Schimbare ISTORICĂ anunțată de PRO TV. E prima dată când se întâmplă în 20 de ani


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă