Ivan Patzaichin este înmormântat la Cimitirul Bellu. Funeraliile s-au ţinut la sediul CS Dinamo cu onoruri militare

1 lună in urmă 29

Ivan Patzaichin va fi înmormântat marți, la Cimitirul Bellu, cu onoruri militare. Funeraliile au început  la ora 13:00, la sediul CS Dinamo, cu onoruri militare.

UPDATE: Ora 14:00. Sicriul cu trupul neînsufleţit al marelui campion a ajuns la Cijmiterul Bellu. Începe slujba de înmormântare.

UPDATE: Ora 13:45. Oamenii au început să sosească la Cimitirul Bellu. Aproximativ 100 de persoane sunt deja acolo, printre ele aflându-se și Leon Rotman, fost canoist, dublu campion olimpic la Melbourne, în 1956.

UPDATE: La 13:05, a început slujba religioasă în memoria fostului mare campion, care are loc la sediul CS Dinamo. De la ora 14:00 se va pleca spre cimitirul Bellu, pe traseul: CS Dinamo – Șos. Ștefan cel Mare – Calea Dorobanților – Bd. Dacia – Piața Romană – Bd. Magheru – Bd. Dimitrie Cantemir – Calea Șerban Vodă – Piața Eroii Revoluției – Cimitirul Bellu.

Ivan Patzaichin va fi înmormântat marți, la Cimitirul Bellu, cu onoruri militare

Ivan Patzaichin va fi condus, marţi, pe ultimul drum. La ora 13_00, marelui campion îi va fi adus un ultim omagiu, la Clubul Sportiv Dinamo. Acolo vor avea loc funeraliile, cu onoruri militare.  Ivan Patzaichin a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 71 de ani. Familia sa a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj cutremurător. „Ivan a plecat. Şi nu se mai întoarce”, este mesajul semnat „Familia”.

Ivan Patzaichin, „campionul cu pagaia ruptă”. Povestea unei legende a sportului

Ivan Patzaichin a murit după o lungă suferinţă, cauzată de un cancer pulmonar. Acesta era internat de mai bine de o lună la Spitalul Elias din Capitală.

Ultimul mesaj trimis de Ivan Patzaichin de pe patul de spital. „Este spre bine!”

Ivan Patzaichin s-a născut la 26 noiembrie 1949, în satul Mila 23, comuna Crişan, judeţul Tulcea, acolo unde a fost numit cetăţean de onoare. S-a dedicat 17 ani sportului şi a câştigat peste 40 de titluri de campion naţional şi peste 30 de campion balcanic. A fost campion european în 1969. A cucerit de opt ori medalia de aur, de şapte ori pe cea de argint şi de alte şapte ori pe cea de bronz la Mondiale. Cele mai mari performanţe le-a obţinut la Jocurile Olimpice, la care a fost prezent la cinci ediţii, între 1968 şi 1984, cucerind de patru ori aurul olimpic: Mexic 1968, Munchen 1972, Moscova 1980 şi Los Angeles 1984 şi de trei ori medalia de argint (1972, 1980 şi 1984).

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă