„Ivan a plecat. Și nu se mai întoarce” » Mesajul emoționant al familiei lui Ivan Patzaichin

1 lună in urmă 27

Articol de GSP - Publicat duminica, 05 septembrie 2021, 10:48 / Actualizat duminica, 05 septembrie 2021 11:08

Ivan Patzaichin, unul dintre cei mai mari sportivi ai României, a încetat din viață astăzi, la vârsta de 71 de ani, după o suferință cauzată de o boală incurabilă. 

Familia lui Ivan Patzaichin a publicat un mesaj dureros în această dimineață: „Ivan a plecat. Și nu se mai întoarce”. 

Soția Georgiana a preferat întotdeauna să fie o prezență discretă, preferând să stea în umbra legendarului sportiv. Cei doi au împreună o fiică, Ivona.

O tragedie imensă pentru sportul românesc. Practic, Ivan a fost cel care a preluat ștafeta canoei românești de la mine. Când m-am retras eu, a venit el la Dinano. Avea vreo 16 ani. A muncit mult și asa a devenit un mare campion. Eram prieteni dar ne vedeam cam rar. Anul trecut când am fost premiat de președinte Johannis, cu Ordinul Meritul Sportiv în grad de Comandor, cu ocazia anului nou evreiesc, in septembrie, la o festivitate la Templul Coral, a fost și Patzaichin acolo. 

A vorbit asistenței despre mine, a vorbit foarte frumos. Fusesem ȘI eu la ziua lui, când si-a serbat a 71-a aniversare. Chiar nu ma așteptam la o asemenea veste. Pacat, s-a stins o mare stea a sportului romanesc și mondial. Condoleanțe familiei!" - Leon Rotman, dublu campion olimpic la canoe, la JO Melbourne 1956

Imagini de colecție din cariera și viața „Amiralului”

Clubul Sportiv Dinamo deplânge trecerea la cele veșnice a legendarului IVAN PATZAICHIN. Născut pe 26 noiembrie 1949 la Mila 23, județul Tulcea, marele Ivan s-a stins din viață azi noapte, la București. 

Este greu de cuprins în câteva rânduri ce a însemnat ”Amiralul” pentru România, pentru Dinamo, pentru toți cei care au avut șansa de a interacționa cu el. Ivan a fost mai mult decât un simplu medaliat olimpic. A fost un model de bun simț, de căldură, de empatie. A fost uriaș, ca și cariera lui sportivă, care a avut următoarele repere - Mesajul Clubului Sportiv Dinamo

Ivan Patzaichin: un ambasador de excepție al României

  • Din 1968, Ivan Patzaichin a participat la cinci ediții ale Jocurilor Olimpice și a reușit performanțe impresionante.
  • În 1972, la Jocurile Olimpice de la Munchen, într-o serie de calificări, lui Ivan Patzaichin i se rupe pagaia. Regulamentul preciza că dacă pagaia se rupe în primii 25 de metri, atunci se reia cursa, dar cursa nu s-a oprit.
  • Patzaichin a reușit să obțină calificarea în finală, după ce delegația României a făcut contestație, și chiar a obținut o medalie de aur.
  • Are în total 7 medalii la Jocurile Olimpice (4 de aur și 3 de argint), fiind al patrulea cel mai medaliat sportiv român la Jocurile Olimpice.

Playtech: IREAL! Descoperirea care poate salva omenirea de covid! Antidotul șoc pe care l-au găsit specialiștii


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă