Iulie 2021, a 3-a cea mai fierbinte lună de când se fac înregistrări meteo. Ultimul deceniu, cel mai călduros din istorie

2 luni in urmă 24

Record de temperaturi ridicate în ultimul deceniu Record de temperaturi ridicate în ultimul deceniu

Luna trecută, marcată de canicula din estul Europei, a fost a doua cea mai călduroasă lună iulie de când se fac înregistrări pe continent. Temperaturile au fost semnificativ mai ridicate decât media în mare parte din nordul, estul şi sud-estul Europei, a anunţat Serviciul european pentru Schimbări Climatice Copernicus, de la Londra. O constatare mai îngrijorătoare este că 5 din ultimii 10 ani se află între cei mai fierbiți din istorie, ceea ce sugerează clar creșterea constantă a temperaturii globale.

VINERI, 06 AUGUST 2021, 19:11

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

Zone dintre Marea Baltică şi estul Mediteranei au fost afectate de temperaturile deosebit de ridicate, canicula fiind resimţită cu precădere spre sfâşitul lunii în regiuni din sud-estul continentului, scrie DPA, citată de Agerpres.

La nivel global, luna trecută a fost a treia cea mai călduroasă lună iulie consemnată de la debutul înregistrărilor de către serviciul Copernicus, împreună cu aceeaşi perioadă a anului trecut şi la mică distanţă de cea din 2016 şi din 2019.

Singura lună iulie mai călduroasă înregistrată în Europa a fost în 2010, marcată de o caniculă severă care a afectat îndeosebi vestul Rusiei şi alte regiuni.

Copernicus se bazează pe date obţinute cu ajutorul sateliţilor dedicaţi, a navelor, aeronavelor şi a staţiilor meteo terestre din întreaga lume, precum şi pe statistici.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă