Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, la Interviurile lui Cristoiu, de la ora 20.00, la Aleph News

1 lună in urmă 47

Interviurile lui CristoiuInterviurile lui Cristoiu
  • Iulian Cristache: Din păcate, la acest ordin nu am fost consultați, nu numai noi. Nu au fost consultați nici elevii, nici sindicatele. Deci, niciun partener social nu a fost consultat. Noi am aflat de acest ordin, știam că se lucrează în laboratoarele celor două ministere, dar nu au vrut să ni-l dea nici măcar cu 24-48 de ore înainte.
  • Iulian Cristache: Principala obiecție este că în momentul în care se trece în online, școala nu mai are obligativitatea să predea în online. Adică școala nu se mai obligă față de copil să deschidă calculatorul și camerele din clasă. Poate să îi predea alternativ. Adică  profesorul să ia telefonul, să facă poza cu lecția și să spună: tu, Cristache Iulian, pune mâna și învață.
  • Iulian Cristache: Cred că noi nu realizăm ce înseamnă o testare la nivelul unei unități de învățământ. Dacă te apuci să testezi 800 de copii, un test rapid înseamnă 5-10-15 minute. În primul rând, nu ai personal și nici timp. Începi cu ei dimineața și probabil că termini a doua zi.

Sâmbătă, 4 septembrie, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, intră sub tirul întrebărilor și curiozității publicistului Ion Cristoiu.

Cum poate ajuta Federația instituțiile de învământ? Care sunt nemulțumirile Federației privind Ordinul comun al Ministerului Educației și al Sănătății privind începerea noului an școlar? Ce reproșează Ministerului Educației în privința învățământului online? De ce a apărut o adevărată industrie a meditațiilor și cum poate fi combătută? Ce e de făcut pentru atragerea unei noi generații de profesori pentru a preveni dispariția unor materii în școli? E nevoie de educație sexuală în școli? Dar de o nouă Lege a Educației?

Sunt doar câteva din întrebările la care vei afla răspunsul în seara aceasta, de la ora 20.00, la Interviurile lui Cristoiu de la Aleph News.

The post Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, la Interviurile lui Cristoiu, de la ora 20.00, la Aleph News appeared first on Aleph News.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă