Iulian Bulai critică decizia coaliției de a dubla funcțiile de conducere la televiziunea națională: „Singura soluție de reformă a TVR acum este desființarea instituției”

3 săptămâni in urmă 2

Președintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaților, Iulian Bulai (USR PLUS), consideră că televiziunea națională trebuie desființată și reconstruită de la zero. Dar asta nu se poate realiza fără voință politică, precizează Bulai, care critică totodată decizia coaliției de a dubla funcțiile politice de la vârful TVR și al Radioului public.

„Singura soluție de reformă a TVR acum este desființarea instituției. Liderii USR PLUS au susținut concurs deschis pentru funcția de director general. PNL și UDMR nu au susținut”, a declarat, marți, Iulian Bulai la solicitarea Libertatea de comenta decizia liderilor coaliției guvernamentale de a atribui politic noile funcții de director general ce vor fi create la TVR și la Radioul public.

Iulian Bulai nu-și ascunde dezamăgirea față de decizia luată în cadrul echipei gvernamentale și spune că nu știe cât va dura până la instalarea noii conduceri în fruntea celor două instituții media publice.

Bulai: „Trebuie reconstruit de la zero”

Deputatul USR PLUS insistă asupra ideii că dincolo de posturile de conducere, problema fundamentală a TVR rămâne redefinirea rolului pe care îl joacă în spațiul media.

„Trebuie reconstruit de la zero. O instituție cu un buget de 80 de milioane, cu peste 2.000 de angajați care oferă platitudini. Trebuie realizată o reformă profundă”, spune Iulian Bulai.

Deputatul USR PLUS nu știe dacă reforma TVR se va putea realiza în actualul mandat. „Dacă va exista voință politică…”.

O funcție revine UDMR

Copreşedintele USR PLUS Dan Barna a anunțat, luni, că în cadrul coaliţiei guvernamentale s-a convenit modificarea legilor de funcţionare ale televiziunii şi radioului publice, astfel încât să existe funcţiile de preşedinte şi director general, ambii urmănd să fie propuşi de consiliile de administraţie.

Surse din arcul guvernamental au declarat pentru Libertatea că UDMR a obținut în cadrul negocierilor una din cele patru funcții de conducere. „Cel mai probabil la TVR. Este foarte important acum de văzut care vor fi atribuțiile directorului general”, au precizat sursele citate.

Deciziile coaliției urmează să fie puse în practică prin modificarea unui proiect de lege depus în legislatura trecută de fostul senator PSD Georgică Severin, actualul șef al Radoiului public, proiect care a fost întors în Parlament de șeful statului.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă