Iulia Curea a avut o experiență de neuitat la CSM București – SCM Rm. Vâlcea: „În toată cariera mea nu am făcut atâta mișcare laterală” + „Azi am avut niște gladiatoare”

2 luni in urmă 1

Adrian Vasile s-a infectat cu coronavirus, astfel că Iulia Curea a devenit antrenor principal la CSM București, la derby-ul cu SCM Rm. Vâlcea (scor 27-22). Fosta mare jucătoare a României a fost temperamentală pe tot parcursul celor 60 de minute, iar la final a obținut un succes mare, prima a carierei în calitate de „principal”.

CSM București a învins SCM Rm. Vâlcea, fără a avea 10 jucătoare la dispoziție (șapte au fost infectate cu coronavirus), având doar 12 jucătoare la dispoziție, dintre care două junioare.

Iulia Curea a avut o experiență de neuitat la CSM București – SCM Rm. Vâlcea

Iulia Curea a avut o chimie foarte bună cu jucătoarele pe parcursul întâlnirii CSM București – SCM Rm. Vâlcea, reușind să le transmită permanent energie de pe margine. „Tactica a fost pregătită din timp pentru acest meci de Adi. Singurul lucru pe care l-am făcut eu a fost să le motivez, să mergem la victorie. Chiar dacă am aflat cu puțin timp înaintea jocului că 7 fete plus Adi Vasile au coronavirus, echipa s-a unit foarte bine, iar asta cred că s-a văzut pe parcursul jocului”, ne-a relatat Iulia Curea.

CSM București a savurat succesul în fața rivalei din Rm. Vâlcea. © FOTO: Răzvan Păsărică/SPORT PICTURES

La prima experiență ca antrenor principal în carieră, Iulia Curea a fost într-o continuă mișcare pe margine, pe parcursul celor 60 de minute. „Cred că am făcut mișcare laterală cât nu am făcut în întreaga carieră ca jucătoare”, a glumit fosta extremă stânga a echipei CSM București și a naționalei. Ea a continuat: „Am luat ca atare vestea că voi fi antrenor pimcipal, niciodată nu mi-a fost frică de provocări. În plus, toată lumea a fost lângă mine, fetele, Adi, conducerea clubului. În final, a fost o experiență plăcută. Azi am avut niște gladiatoare în teren!”.

Carmen Martin a fost decisivă în finalul întâlnirii © FOTO: Răzvan Păsărică/SPORT PICTURES

Una dintre surprizele jocului SCM Rm. Vâlcea – CSM București a fost apariția jucătoarei Carmen Martin în rol de conducător de joc. Handbalista din Spania a înclinat balanța decisiv pe final în favoarea „tigroiacelor” prin explozia pe care a avut-o. Cum s-a născut această idee? „Nu am avut prea multe schimbări la dispoziție… Carmen a mai jucat la un moment dat la noi în această poziție. Ne-am gândit că și acum ar putea fi o soluție foarte bună, pentru că are explozie și o foartre bună viziune de joc”, a răspuns Iulia Curea.

„Jelena Grubisic a făcut un meci mare. Noi am vrea să mai rămână la noi, discutăm cu ea de la începutul sezonului, dar vrea să se retragă, Vrea să-și întemeieze o familie. Mai încercăm să discutăm, dar nu cred că se va răzgândi”, Iulia Curea, antrenor CSM București

Antrenoarea a admis că CSM București a luat prin acest succes o opțiune importantă la câștigarea titlului: „Așa spun calculele hârtiei în momentul de față, dar campionatul este încă lung. Obiectivul nostru este să câștigăm titlul, dar nu ne punem medalii de gât de acum”.

Iulia Curea a mai spus că nu și-ar fi dorit o „dublă” cu SCM Rm. Vâlcea în optimile de finală ale Ligii Campionilor: „Ar fi fost frumos să avem șansa ambele formații să ajungem în sferturile de finală, dar dacă așa au vrut sorții, vom lupta pentru calificare cu Vâlcea

The post Iulia Curea a avut o experiență de neuitat la CSM București – SCM Rm. Vâlcea: „În toată cariera mea nu am făcut atâta mișcare laterală” + „Azi am avut niște gladiatoare” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă