Italia vrea să sancţioneze personalul medical care refuză să se vaccineze împotriva COVID-19

1 lună in urmă 1

Prim-ministrul Mario Draghi a asigurat vineri că guvernul său ia în calcul să impună sancţiuni împotriva personalului sanitar care refuză să se vaccineze împotriva COVID-19 şi riscă astfel să-şi infecteze pacienţii, informează AFP, citată de Agerpres.

„Guvernul intenţionează să intervină. Este absolut inacceptabil ca personalul sanitar nevaccinat să intre în contact cu bolnavi, să fie trimis în contact cu bolnavi”, a declarat Draghi în cadrul unei conferinţe de presă.

Declarațiile au fost făcute după ce unii pacienţi din Liguria, în nord-vestul Italiei, au fost infectați cu COVID de către personal sanitar nevaccinat.

Draghi a adăugat că ministrul justiţiei, Marta Cartabia, „pregăteşte o măsură pe acest subiect; în mod firesc, forma sa şi aplicarea sancţiunilor rămân de văzut”.

Ministrul sănătăţii, Roberto Speranza, a precizat în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă că personalul medical nevaccinat împotriva COVID-19 este în număr „foarte mic”.

Pe de altă parte, guvernatorul regiunii Liguria, Giovanni Toti, solicitase deja o lege împotriva personalului sanitar care nu vrea să se imunizeze, după ce doi membri ai acestuia au infectat peste 12 pacienţi în două spitale din Liguria.

„Având în vedere necesitatea de a proteja cetăţenii în momente delicate, cum ar fi spitalizarea, putem avea acum condiţiile legale şi politice pentru a lua măsuri”, a declarat el, îndemnând guvernul să ofere „un cadru de reglementare clar” cu privire la acest subiect, pentru a evita producerea de „haos în spitalele noastre”.

De la începutul pandemiei și până acum, Italia a înregistrat peste 105.000 de decese cauzate de COVID-19 și 3.488.619 de infectări.

Foto: Epa

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă