Italia: Steagul cu simbolurile naziste afișat la înmormântarea unui fost membru al extremei drepte. Biserica și comunitatea evreilor condamnă incidentul

6 zile in urmă 22

Biserica catolică și liderii comunității evreiești din Italia au condamnat marți un episod revoltător care a avut loc la înmormântarea unui fost membru al mișcării de extremă dreapta Forza Nuova, sicriul fiind acoperit de un steag cu svastica. În același timp, după slujba religioasă, participanții la funeralii au afișat salutul nazist, relatează CNN.

Biserica catolică a transmis că preoții de la biserica Santa Lucia dintr-un cartier central al Romei, inclusiv cei care au oficiat slujba, nu au avut nici cea mai vagă idee despre ce avea să se întâmple după ceremonie, în afara clădirii.

Imaginile cu sicriul care purta trupul neînsuflețit al Alessiei Augello acoperit cu steagul nazist au devenit virale.

Biserica a transmis printr-o declarație de presă că steagul care poartă simbolul teribil al nazismului nu are nicio legătură cu creștinismul, adăugând că episodul reprezintă un exemplu ofensator al modului în care o slujbă religioasă este exploatată ideologic.

Poliția a precizat că anchetează cazul.

Comunitatea evreiască din Roma și-a exprimat, la rândul ei, indignarea afirmând că astfel de incidente nu are trebui să mai fie posibile la 70 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Răboi Mondial și a prăbușirii dictaturii fasciste din Italia.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă