Italia și Germania vor administra doar câte o singură doză de vaccin anti-Covid la unii pacienți

2 luni in urmă 3

Italia și Germania vor administra doar câte o singură doză de vaccin anti-Covid la persoanele care au fost infectate cu coronavirus cu până la șase luni înainte, în timp ce guvernele se agită să economisească doze și să grăbească procesul de inoculare, relatează Reuters.

Recomandarea ministrului italian al Sănătății se aplică la oamenii care au fost bolnavi sau care au fost diagnosticați ca infectați dar nu au avut simptome cu trei până la șase luni înainte.

În recomandarea sa, comisia de vaccinare din Germania a spus că o singură doză ar trebui administrată la șase luni după ce o persoană a fost diagnosticate.

Decizia celor două state UE vine după ce și Franța și Spania au ales această cale într-un moment ăn care națiunile UE se luptă pentru a spori campaniile de vaccinare în contextul unei crize de doze.

Raționalizarea dozelor în acest fel are sens și acordarea unei a doua doze unei persoane care are deja oarece imunitate ar putea să nu fie necesară, a spus profesorul Charles Bangham, președintele secțieie de imunologie de la Imperial College London.

”Are ceva sens, pentru că sistemul lor imun este pregătit, iar astfel vaccinul ar funcționa mai degrabă ca o a doua doză de întărire”, a spus el.


Prima decizie a UE de a bloca un export al vaccinurilor anti-Covid produse în interiorul blocului. CE a blocat expedierea vaccinului AstraZeneca în AustraliaCoronavirus: Germania a aprobat administrarea vaccinului AstraZeneca persoanelor de peste 65 de aniVaccinul Pfizer-BioNTech reduce transmiterea virală după o singură doză (studiu britanic)
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă