Italia rămâne închisă până în luna mai. Ministrul sănătății: „Situația este încă delicată”

1 lună in urmă 2

Autoritățile anunță că Italia va rămâne închisă până în luna mai, după ce, de luni, peste jumătate din țară va fi în scenariul roșu. Calabria, Toscana și Valle d’Aosta se alătură celor șapte regiuni și provinciei autonome Trento în care sunt deja în vigoare cele mai dure restricții, informează Mediafax, care citează ANSA.

Guvernul de la Roma confirmă restricțiile severe chiar și după Paștele catolic, care va fi sărbătorit pe 4 aprilie, scrie ANSA,

Până la 30 aprilie, nu se poate circula între regiuni, barurile și restaurantele sunt închise, iar redeschiderea sălilor de sport, a piscinelor, a cinematografelor și a teatrelor va fi stabilită la o dată ulterioară.

În schimb, școlile se redeschid chiar și în zonele roșii. Astfel, vor reveni în clase elevii până la clasa a șasea, în timp ce în zonele portocalii revin toți elevii până în clasa a opta și 50% dintre liceeni.

„Măsurile adoptate până acum ne-au dat primul semn de încetinire a contaminărilor, dar situația este încă delicată”, a declarat ministrul sănătății, Roberto Speranza.

Ministrul italian al sănătății va semna noua ordonanță sâmbătă seara, ce va intra în vigoare începând de luni, 29 martie.

După ce regiunile Calabria, Toscana și Val d’Aosta trec în zona roșie, Italia va rămâne fără zone galbene, restricțiile de scenariu roșu și portocaliu urmând să fie confirmate până pe 30 aprilie.

Italia a raportat până sâmbătă, 3.488.619 de cazuri de coronavirus și 107.256 de decese asociate COVID-1i, conform worldometers.info.

FOTO: Hepta

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă