Italia intervine în criza sanitară şi acordă României 5.200 de doze de anticorpi monoclonali pentru tratamentul COVID. Flacoanele ajung marţi seara la Bucureşti

3 zile in urmă 13

O aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române va aduce marți, 12 octombrie, din Milano, Italia, circa 5200 de doze de anticorpi monoclonali, care fac parte din schema de tratament împotriva COVID-19.

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății se va afla în această seară, în jurul orelor 21.00, la Baza Aeriană 90, Transport Aerian “Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”, unde soseşte aeronava cu dozele de anticorpi monoclonali.

Ajutorul oferit României de către Italia, prin punere la dispoziție a acestor doze aflate în stocurile Regiunii Lombardia, Italia, vine ca urmare a solicitării statului român în vederea acordării de sprijin în combaterea efectelor generate de creșterea exponențială a numărului de cazuri confirmate SARS-CoV-2.

Misiunea se execută prin Mecanismul de Protecţie Civilă al Uniunii Europene.

Anticorpii monoclonali sunt proteine produse în laborator care imită capacitatea sistemului imunitar de a combate noul coronavirus. Aceștia se fixează de proteina virală de suprafață (Spike) și blochează astfel capacitatea virusului de a se fixa de celulele umane.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă