Italia extinde utilizarea certificatului de vaccinare. Documentul, necesar pentru a avea acces la mai multe activități

2 săptămâni in urmă 18

Autoritățile italiene au anunțat miercuri că seară că italienii vor trebui să prezinte certificatul de vaccinare pentru a avea acces în mijloacele de transport, hoteluri, terase ale restaurantelor, târguri şi congrese, piscine şi săli de sport, potrivit Agerpres.

Noile măsuri, menite să reducă infectările cu COVID, se aplică începând cu 10 ianuarie.

Certificatul de vaccinare, denumit în Italia „green pass rinforzato” se obţine numai după încheierea schemei complete de vaccinare sau după trecerea prin boală.

Documentul este deja obligatoriu din toamnă pentru anumite categorii profesionale, cum ar fi personalul sanitar şi forţele de ordine.

Până în prezent, pentru a lua trenul şi avionul era suficient să deţii un certificat sanitar ”de bază”, care se putea obţine în urma vaccinării dar şi a unui test negativ.

Regulile de carantină, relaxate

Tot miercuri, guvernul italian a decis totodată să relaxeze alte restricții. Astfel, autoritățile au decis să elimine carantina de zece zile pentru cazurile de contact vaccinate sau vindecate. Cei nevaccinaţi vor trebui să respecte în continuare o carantină de zece zile.

Măsura a venit după ce luni experții în sănătate au avertizat că Italia se află la risc de paralizie din cauza regulilor de carantină și au cerut guvernului italian să relaxeze aceste măsuri pentru că altfel nimeni nu va mai putea lucra.

Italia se află la vârful unui nou val de infectări, autoritățile anunțând miercuri că s-au înregistrat peste 98.000 de noi cazuri de contaminare

Guvernul a înăsprit restricțiile joia trecută pentru a reduce creșterea infecțiilor, inclusiv prin interzicerea evenimentelor sărbătorilor publice de Revelion și închiderea discotecilor și cluburilor de noapte până pe 31 ianuarie.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă