Italia blocheaza reteaua sociala TikTok pentru utilizatorii "fara varsta garantata". Tragedia care a determinat masura radicala

1 lună in urmă 22

Italia a anuntat vineri ca a blocat provizoriu accesul la TikTok utilizatorilor a caror varsta nu este garantata, o masura luata de urgenta dupa moartea unei fetite care participa la o provocare numita "jocul cu esarfa" de pe reteaua sociala, noteaza AFP.

Autoritatea pentru protectia datelor personale a indicat intr-un comunicat ca "blocarea retelei sociale" chineze are efect imediat si este valabila pana la 15 februarie.

Aceasta inseamna concret ca TikTok are interdictia de a exploata "datele utilizatorilor a caror varsta nu a fost stabilita cu siguranta absoluta", a detaliat autoritatea de reglementare intr-un comunicat.

Aceasta decizie intervine la cateva ore dupa anuntul mortii la Palermo (Sicilia, in sudul Italiei) a unei fetite de 10 ani in timp ce participa la o provocare numita "jocul cu esarfa" de pe reteaua sociala TikTok filmandu-se cu telefonul mobil.

Inscrierea acesteia pe reteaua sociala chineza, foarte populara printre adolescenti, "nu a fost refuzata de firma proprietara" in pofida varstei fetitei, sub minimul de 13 ani prevazut de TikTok, a subliniat autoritatea italiana de protectie a datelor.

Citeste si:
O copila de 10 ani din Italia a murit sufocata in urma unei provocari pe TikTok. Fata juca "jocul cu esarfa"

Doi romani au fost condamnati la inchisoare pe viata in Italia. Cazul ingrozitor al femeii pe care au ucis-o langa bebelusul ei


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă