Italia are un tren de terapie intensivă care a fost dat în folosință în ziua în care s-a depășit pragul de 100.000 de decese

1 lună in urmă 2

Un tren medical echipat complet cu aparatură de terapie intensivă circulă de luni prin Italia. Trenul a început să străbată ţara pe şine, în ziua în care Italia a atins pragul de 100.000 de decese asociate COVID-19, relatează Agerpres, care citează agenţia EFE.

Consilierul delegat al companiei publice Ferrovie dello Stato (FdS), Gianfranco Battisti, a declarat, la inaugurare, că trenul „poate circula prin toată Europa, nu există în Europa vreun alt exemplu de astfel de tren”.

Conceput pentru a transfera pacienţi între oraşe, acest spital pe şine va fi folosit în primă fază în special pentru bolnavii de COVID-19, dar ele este util
şi în cazul unor posibile viitoare dezastre.

Trenul este compus din opt vagoane echipate cu paturi şi echipamente medicale.

În trei vagoane au fost amplasate în total 21 de paturi de ATI, celelalte vagoane fiind destinate personalului medical şi transportului echipamentelor tehnice şi a unui sistem independent de alimentare a instalaţiilor medicale.

În ziua în care a fost dat în folosință trenul ATI, Italia a depăşit pragul de 100.000 de decese asociate COVID-19.

În ultimele 24 de ore, autoritățile de la Roma au anunțat 318 de noi decese, ceea ce face ca bilnțul total să ajungă la 101.103, conform worldometers.info.

Mario Draghi, noul premier italian, a avertizat că situaţia se deteriorează odată cu creşterea numărului cazurilor de COVID-19, dar a promis că în zilele următoare guvernul său va ”intensifica semnificativ” campania de vaccinare, relatează Reuters.

Italia, țară cu o populaţie de circa 60 de milioane de locuitori, a administrat până în prezent 5,41 de milioane de doze de vaccin, iar 1,65 de milioane de persoane au primit şi rapelul.

w_56749228Icon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

FOTO: EPA

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă