Italia ar putea impune vaccinarea OBLIGATORIE. Anunțul premierului Mario Draghi

1 lună in urmă 25

Coronavirus Italia Coronavirus Italia

Italia ar putea deveni prima țară din Europa unde vaccinarea va fi obligatorie. Premierul Mario Draghi a transmis că acest lucru este posibil și a anunțat că 80% din populație va fi vaccinată până la sfârșitul acestei luni. Țara se confruntă deja cu un val de proteste față de măsurile împotriva pandemiei, relatează Realitatea PLUS.

SÂMBĂTĂ, 04 SEPTEMBRIE 2021, 22:18

SURSĂ: Realitatea PLUS

AUTOR: REALITATEA.NET

"Invit pe toată lumea să se vaccineze. Este atât un gest pentru tine însuți, cât și de solidaritate pentru ceilalți, un act de protecție a propriei familii și a tuturor oamenilor cu care veniți în contact", a afirmat premierul Mario Draghi.

Afirmațiile sale au stârnit reacții puternice din partea antivaxxerilor. Șeful Guvernului de la Roma și-a exprimat de asemenea solidaritatea față de toți cei care au devenit ținta urii și violenței din partea oamenilor care sunt împotriva vaccinării.

"Trebuie să îmi exprim totodată și solidaritatea față de toți cei care au fost victime ale violenței din partea oamenilor care sunt împotriva vaccinului", mai spune șeful guvernului italian.

Țara se confruntă deja cu proteste de când guvernul a extins utilizarea pașaportului de sănătate COVID-19 pentru mijloace de transport public.

În prezent, în Italia, vaccinarea este obligatorie doar pentru personalul medical. La nivel global, singurele țări care au impus vaccinarea pentru toată populația sunt Indonezia, Micronezia și Turkmenistan. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă