Italia ar putea atinge vârful valului Omicron la sfârșitul acestei luni. Specialiștii au lansat un semnal de alarmă privind saturarea spitalelor

3 săptămâni in urmă 26

Val pandemic Italia Val pandemic Italia

Italia va atinge vârful valuli pandemic generat de noua variantă Omicron a Covid-19 la sfârșitul acestei luni, potrivit estimărilor făcute de Massimo Galli, unul dintre cei mai reputaţi virusologi italieni.

LUNI, 03 IANUARIE 2022, 15:57

SURSĂ: Realitatea.NET AUTOR: Dana Bărăgan

Italia a înregistrat, vineri, un bilanţ zilnic record de 144.243 de noi cazuri de COVID-19. În ultimele zile s-au efectuat mai puţine teste, dar s-au înregistrat proporţional mai multe contagieri pentru că în timpul sărbătorilor numai persoanele cu simptome sau contacţii lor apropiaţi au mers să se testeze, relatează Agerpres, care citează EFE.

Potrivit lui Galli, în zilele următoare va continua tendinţa de creştere a contaminărilor, alimentată de transmiterea rapidă a Omicron.

În context, specialiștii vorbesc despre necesitatea unor  măsuri de "încetinire a circulaţiei virusului" pentru a evita saturarea spitalelor. Chiar dacă acum administrarea dozei "booster" de vaccin anti-COVID-19 contribuie la atenuarea presiunii asupra sistemului sanitar, situaţia se poate înrăutăţi din cauza numărului mare de infectări, susține Nino Cartabellotta, preşedintele fundaţiei sanitare italiene GIMBE.

Reamintim că guvernul condus de Mario Draghi a decis intrarea întregii ţări în "zona galbenă", începând de astăzi, ceea ce presupune că s-a ajuns la nivelul al doilea de restricţii antiepidemice, ce prevede, printre altele, purtarea măştii şi în spaţiile deschise sau limitarea la patru a numărului persoanelor care pot sta la o masă în baruri sau restaurante.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă