Italia acordă României 5.200 de doze de anticorpi monoclonali, pentru tratamentul bolnavilor de COVID

2 săptămâni in urmă 20

Marti, 12 Octombrie 2021, ora 19:58

159 citiri

Italia acordă României 5.200 de doze de anticorpi monoclonali, pentru tratamentul bolnavilor de COVID

O aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române va aduce marţi seara, 12 octombrie, de la Milano aproximativ 5.200 de doze de anticorpi monoclonali, care fac parte din schema de tratament împotriva COVID-19.

Ajutorul oferit României de către Italia, prin punerea la dispoziţie a acestor doze aflate în stocurile Regiunii Lombardia, vine ca urmare a solicitării statului român în vederea acordării de sprijin în combaterea efectelor generate de creşterea exponenţială a numărului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2, informează Ministerul Apărării, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Solicitarea a fost adresată Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Zborul este efectuat la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul eforturilor de combatere a pandemiei COVID-19, iar misiunea se execută prin Mecanismul de Protecţie Civilă al Uniunii Europene.

Distribuirea dozelor de anticorpi monoclonali din Baza 90 Transport Aerian "Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu" va fi realizată cu mijloace de transport aflate în dotarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MAI.

Anticorpii monoclonali sunt proteine produse în laborator care imită capacitatea sistemului imunitar de a combate noul coronavirus. Aceştia se fixează de proteina virală de suprafaţă (Spike) şi blochează astfel capacitatea virusului de a se fixa de celulele umane.

Citeste si:

 „Dacă părinții se tem atât de mult, nu are niciun sens să nu se aprobe aceste solicitări”

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a primit 100 de cereri din partea unităţilor de învăţământ pentru suspendarea activităţii cu prezenţă fizică, a anunţat, marţi seara,...

Moaștele Sfântului Ioan cel Nou, scoase în procesiune, cu mașina, pe străzile din Suceava, pentru reducerea impactului pandemiei COVID

Moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava au fost scoase din mănăstire, duminică după-amiază, 10 octombrie, și duse în procesiune pe străzile municipiului Suceava, cu un automobil,...

Sursa: Ziare.com

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

Adevarul.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă