Italia a sărbătorit pe „Notti magiche” câștigarea probei de ștafetă masculină 4×100 de metri, în fața Angliei

2 luni in urmă 39

Italia a câștigat proba de ștafetă masculină 4×100 de metri de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, englezii fiind distruși după ce au ratat un nou trofeu în fața adversarilor din „Cizmă”, de această dată la numai o sutime de secundă.

Italia s-a impus în finala masculină de 4×100 de metri din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, sportivii sărbătorind în stil de mare campioni la finalul cursei. Marea perdantă a fost Anglia, care preluase conducerea spre finalul întrecerii, dar în cele din urmă s-a văzut nevoită să se declare învinsă.

Englezii au ratat aurul olimpic la o singură sutime de secundă, cu toate că erau în avantaj la ultimul schimb, însă exact înaintea liniei de finiș Nethaneel Mitchell-Blake a fost întrecut de Filippo Tortu.

Italia îi ia fața Angliei pe unde o prinde. A cucerit aurul și la proba de ștafetă masculină 4×100 de metri

Pe fondul melodiei „Notti magiche” și al petrecerii ad-hoc declanșate de componenții de 4×100 de metri ai Italiei, englezii au digerat cu greu acest insucces, care le-a adus aminte de mai multe înfrângeri suferite în ultima perioadă în fața „albaștrilor”. Cu siguranță că finala Euro 2020 este episodul reprezentativ al acestui serial, dar reprezentanții Angliei nu au uitat că au pierdut în fața italienilor și cu alte ocazii.

„Au câștigat tot, și Eurovisionul, și Euro, și la 100 m…”, a comentat Zharnel Hughes la finalul întrecerii.

Performanța italienilor vine la numai câteva zile după ce unul dintre cei patru atleți care au participat la ștafetă, Lamont Marcell Jacobs, a câștigat aurul olimpic și în proba de 100 de metri. Cu toate că era văzut ca un outsider înaintea finalei, italianul și-a depășit condiția și a trecut primul linia de sosire. Acest rezultat i-a adus porecla de „noul Usain Bolt”, după ce jamaicanul a dominat autoritar proba de 100 de metri la ultimele trei ediții ale Jocurilor Olimpice.

The post Italia a sărbătorit pe „Notti magiche” câștigarea probei de ștafetă masculină 4×100 de metri, în fața Angliei appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă