Italia a înregistrat un nou record de infectări zilnice:„Nu vreau să ne trezim în fața camioanelor militare care transportă sute de sicrie”

4 luni in urmă 23


Italia a înregistrat, vineri, un nou record de îmbolnăviri zilnice, peste 19.000 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore. Guvernatorul Campaniei, Vincenzo De Luca, a cerut guvernului un blocaj național și a anunțat că va închide regiunea, scrie CNN.


Italia a înregistrat 19.143 de noi cazuri de coronavirus în 24 de ore, a anunțat vineri Ministerul Sănătății, cel mai mare bilanț zilnic de la debutul pandemiei. De asemenea, au fost raporte 91 de noi decese.Acest lucru depășește recordul de joi de 16.079 de noi cazuri de coronavirus.


Guvernatorul Campaniei, Vincenzo De Luca, a cerut guvernului un blocaj național și a anunțat că va închide regiunea „timp de 30 până la 40 de zile” pentru a evita răspândirea virusului, potrivit CNN.


„Spus într-un mod brutal clar, nu vreau să ne trezim în fața camioanelor militare care transportă sute de sicrie”, a spus De Luca.


De asemenea, guvernatorul Lombardiei, Attilio Fontana, a declarat că este o „situație dramatică”.


O sută de oameni de știință au scris o scrisoare deschisă prim-ministrului italian Giuseppe Conte prin care cerea „măsuri drastice” în următoarele două-trei zile.


În total, 37.059 oameni au murit în Italia din cauza coronavirusului, în timp ce 484.869 cazuri de boală au fost înregistrate până la această dată.După o scădere în vară, numărul infecțiilor a început să crească rapid în ultimele săptămâni.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă