Italia a depistat un pacient infectat cu noua tulpină de coronavirus identificată în Marea Britanie

2 luni in urmă 1


Italia a înregistrat un pacient infectat cu noua tulpină de coronavirus identificată în Marea Britanie, a anunțat duminică Ministerul italian al Sănătății, relatează Reuters, citată de HotNews.


Pacientul și partenerul său s-au întors din Regatul Unit în ultimele zile cu un zbor care a aterizat pe aeroportul Fiumicino din Roma și acum sunt în izolare, a spus Ministerul.


Tot mai multe state membre ale UE, printre care și România, decid suspendarea legăturilor aeriene cu teritoriul britanic, duminică, din cauza îngrijorărilor că o nouă tulpină a coronavirusului ar putea fi importată din Marea Britanie.


Premierul britanic Boris Johnson a declarat sâmbătă că noua variantă a coronavirusului ar putea fi cu până la 70% mai transmisibilă , dar nu există dovezi că aceasta este mai periculoasă și nici care să sugereze că vaccinul va fi mai puțin eficient.


Potrivit Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor şi Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, mai multe cazuri de infectare cu noua tulpină au fost deja confirmate în afara Marii Britanii, respectiv nouă cazuri în Danemarca şi câte unul în Olanda şi Australia și există posibilitatea ca noua tulipină de coronavirus să fie circule deja în mai multe țări.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă