Italia a blocat TikTok pentru utilizatorii a căror vârstă nu este verificată, după ce o fetiță de 10 ani a murit asfixiată participând la un joc pe rețeaua socială

1 lună in urmă 1

Autoritatea pentru protecţia datelor personale din Italia a emis un comunicat prin care anunță ”blocarea reţelei sociale chineze”. Măsura este valabilă până la 15 februarie, informează Agerpres, care citează agenția AFP.

Această decizie intervine la câteva ore după anunţul morţii unei fetiţe de 10 ani din Palermo, în timp ce participa la o provocare numită ”jocul cu eşarfa” de pe reţeaua socială TikTok filmându-se cu telefonul mobil.

”Jocul cu eşarfa”, în care copiii îşi blochează respiraţia până când leşină pentru a experimenta senzaţii tari, provoacă în fiecare an accidente, dintre care unele sunt fatale.

Înscrierea Antonellei pe reţeaua socială chineză, foarte populară printre adolescenţi, ”nu a fost refuzată de firma proprietară” în pofida vârstei copilei, sub minimul de 13 ani prevăzut de TikTok, a subliniat autoritatea italiană de protecţie a datelor.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă