Istvan Kovacs, amenințat la un meci din Liga 1. “Jucătorii m-au atacat din primele minute”

4 săptămâni in urmă 21

  • Liga Națională de Baschet: Timișoara - Craiova, joi, 17:30, Digi Sport 2

  • Fotbal Club: Mircea Lucescu, invitatul zilei, joi, 19:30, Digi Sport 1

În derby-ul FCSB – Rapid, Istvan Kovacs a acordat câte un penalty pentru fiecare echipă și un cartonaș roșu pentru Junior Morais, fundașul Rapidului.

VIDEO Rezumatul meciului FCSB - Rapid 3-1

Istvan Kovacs susține că fotbaliștii au o atitudine provocatoare față de el. Arbitrul a povestit un amănunt din derby-ul FCSB - Dinamo, scor 6-0, din 12 septembrie, meci în care a acordat multe cartonașe galbene și l-a eliminat pe Steliano Filip.

"Am învățat din aceste scandaluri și mi-am propus să înregistrez fiecare partidă la care sunt delegat, ca să demonstrez tuturor că nu sunt eu băiatul cel rău, ci jucătorii care mă provoacă. Mi s-au pus cuvinte în gură, pe care nu le-am folosit și asta m-a deranjat un pic. Pentru mine e suficient să mă creadă Comisia Centrală a Arbitrilor și Federația Română de Fotbal, asta e cel mai important pentru mine.

Dacă CCA sau FRF vor să facă publice înregistrările, nu am nici o problemă. Aceste înregistrări sunt făcute și la UEFA, la toate meciurile internaționale. Nu e nimic împotriva legii. Meciul a fost înregistrat…nu doar cu Cristi Săpunaru, ci meciul. Am ascultat înregistrarea și se aude conversația dintre mine și dânsul. Probabil a existat și o frustrare din partea jucătorului…s-a pierdut meciul după o intervenția de a sa. Eu cu Cristian Săpunaru am avut întotdeauna o relație bună pe terenul de joc, este un lider adevărat și nu m-am așteptat din partea dânsului să spună acest lucru. Jucătorii speculează pentru că au fost antecedente.

Am greșit o dată, am recunoscut, mi-am cerut scuze (n.r. – se referă la faza cu Florinel Coman). Și la Dinamo – FCSB, jucătorii m-au atacat din primele minute, spunând “vezi ce faci, că mă duc la presă și declar anumite chestii despre tine”. Din minutul cinci sau minutul zece al meciului, nu vreau să dau nume. Nu pot să stau câte cinci minute să le explic decizia luată, nu asta e recomandarea UEFA sau CCA. De 15 ani sunt arbitru, dacă până acum nu au reușit să mă cunoască… îmi pare rău", a spus Istvan Kovacs pentru ProSport.

În sezonul 2021-2022, Istvan Kovacs a arbitrat în 22 de meciuri, dintre care trei în grupele Ligii Campionilor și 14 în Liga 1.

Etichete: liga 1 , dinamo , istvan kovacs , fcsb

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă