Istoricul Timothy Snyder: Mobilizarea va demoraliza și mai mult armata rusă din Ucraina

1 săptămână in urmă 23

Miercuri, 21 Septembrie 2022, ora 20:46

151 citiri

Discursul lui Vladimir Putin, în care a anunțat începutul mobilizării parțiale și desfășurarea „referendumurilor” în teritoriile ocupate ale Ucrainei, arată că Rusia va fi învinsă, este de părere profesorul de istorie de la Universitatea Yale, Timothy Snyder.

Având în vedere pierderile și dezertările, Putin dorește ca zona ocupată a Ucrainei să aibă trupe care să stea în fața contraatacurilor ucrainene. Asta e tot. Nu doar că armata rusă se retrage în Ucraina. Putin însuși este evident speriat. A făcut ceva ce cu siguranță nu voia să facă. Anunțul mobilizării arată că îi este frică de rivalii săi fasciști mai mult decât de societatea rusă ”, a scris istoricul pe pagina sa de Twitter.

El a menţionat că protestele ar trebui să înceapă în Rusia în această seară. Este foarte posibil ca astfel de acțiuni să aibă loc. Deși este foarte greu să le conduci. Dar principala reacție a rușilor la decizia lui Putin este fuga în masă a bărbaților din țară, care a început deja. Alții se vor ascunde.

„Lucrătorii contractuali ruși sunt acum obligați să rămână pe front pe termen nelimitat. Iar asta îi demoralizează și mai mult. Mă aștept la o izbucnire lentă de furie pe această problemă, care nu va îmbunătăți capacitățile rusești de luptă”, spune Snyder.

Istoricul american este convins că partea ucraineană a luat în considerare de mult o astfel de posibilitate. Prin urmare, reacția ei este calmă sau aproape absentă. Oficialii și analiștii Ucrainei spun că va fi dificil cu mobilizarea în Rusia din cauza situației demografice dificile, și că ar fi mai profitabil pentru ruși să se predea decât să lupte.

Citește și:

 Mobilizarea va oferi Rusiei un avantaj numeric față de Ucraina, dar nu curând

Birocrația rusă nu va putea recruta rapid sute de mii de ruși pentru a servi în armată, ceea ce înseamnă că Ucraina are încă timp prețios. Mobilizarea anunțată de Vladimir Putin va...

Pentru a supravieţui, Putin trebuie să amplifice războiul

Mobilizarea parţială a armatei ruse şi "referendumurile" din estul Ucrainei, organizate pe fugă, sunt dovezi de slăbiciune. Putin şi-a făcut calcule greşite şi zeci de mii de ruşi...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă