Israelul extinde utilizarea certificatului verde după ce numărul de cazuri Covid a crescut. Test obligatoriu pentru copiii mai mari de 3 ani

2 luni in urmă 32

Israelul a intensificat restricțiile și a extins utilizarea certificatului verde de vaccinare la cea mai mare parte a vieții publice, în contextul în care numărul infecțiilor cu Covid este în creștere, relatează Agerpres, care citează DPA.

Conform sursei citate, autoritățile din această țară au decis miercuri seară că toți adulții trebuie să prezinte un certificat care să ateste că au fost vaccinați, s-au vindecat sau au fost testați negativ.

În locurile în care este necesar certificatul verde, copiii cu vârsta de trei ani și peste trebuie să prezinte un test negativ pentru coronavirus. Noile reguli se vor aplica începând de miercurea viitoare.

Unde se aplică restricțiile

Printre altele, este vizat și accesul la evenimente sportive și culturale, în centre de fitness, restaurante și săli de conferință.

De asemenea, la evenimentele din săli închise fără locuri pe scaune vor putea participa doar până la 1.000 de persoane, iar la cele în aer liber până la 5.000 de persoane. Evenimentele private sunt limitate la 50 de persoane în interior și 100 în exterior.

Începând de luni, în magazinele cu o suprafață de vânzare mai mare de 100 de metri pătrați este permis doar un client la 7 metri pătrați.

Certificatul verde a fost introdus în Israel în februarie și a adus o relaxare pentru cei vaccinați și vindecați. În prezent, peste 58% din populația israeliană, de aproximativ 9,4 milioane de persoane, este complet vaccinată.

Israelul a fost prima țară din lume care a început să administreze a treia doză de vaccin persoanelor cu vârsta peste 60 de ani și peste. Peste 600.000 de persoane au fost vaccinate deja a treia oară, conform guvernului.

De la începutul lunii iunie, infecțiile cu coronavirus au crescut semnificativ. Autoritățile au raportat miercuri 5.755 de noi infecții pentru ziua precedentă. Numărul pacienților grav bolnavi a crescut la 400, pentru prima dată de la sfârșitul lunii martie, mai notează sursa citată.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă