Israelul ar putea începe în noiembrie vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani cu serul de la Pfizer

1 lună in urmă 15

Oficiali din Ministerul israelian al Sănătăţii estimează că țară va începe la jumătatea lunii noiembrie să îi imunizeze împotriva COVID pe copiii cu vârste între 5 şi 11 ani, după ce vaccinul de la Pfizer va obţine o autorizaţie mai largă din partea autorităților de reglementare din SUA, relatează Hotnews. Pfizer a anunțat zilele trecute că vaccinul său are o eficacitate de 90,7% pentru această grupă de vârstă.

Potrivit coordonatorului luptei cu pandemia din Israel, Salman Zarka, copiii israelieni ar putea fi imunizaţi la câteva săptămâni după ce va începe vaccinarea celor din SUA.

„Estimez că a doua jumătate a lunii noiembrie este un termen responsabil, după discuţii ale experţilor noştri. Chiar şi în trecut, când vaccinurile au fost aprobate de FDA, experţii noştri internaţionali au discutat înainte de aprobarea de către directorul-general al Ministerului Sănătăţii. Vom proceda la fel şi acum. Le vom explica părinţilor şi îi vom încuraja să îşi protejeze copiii vaccinându-i”, a explicat Zarka.

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA a precizat vineri că doze adaptate pentru copii ale vaccinului Pfizer au o eficienţă mare în prevenirea infecţiilor simptomatice la elevi de şcoală primară.

Oficialii israelieni vor analiza rezultatele cercetărilor înainte să permită vaccinarea copiilor mai mici de 12 ani, un proces ce va dura câteva săptămâni, a spus directorul general Nachman Ash, din Ministerul Sănătăţii din Israel.

„Vom discuta rezultatele cercetării Pfizer şi apoi vom lua în calcul dacă aprobăm vaccinul pentru copii. Va dura câteva săptămâni”, a spus el.

Vaccinul de la Pfizer, eficacitate de 90,7% pentru grupa 5-11 ani

Vineri, 22 octombrie, Pfizer a anunțat vaccinul anti-COVID-19 produs alături de compania germană BioNTech a demonstrat o eficacitate de 90,7% împotriva coronavirusului într-un studiu clinic efectuat pe copii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani. Concluziile au fost trase de specialiști în urma unui studiu la care au participat 2.268 de copii.

Doza administrată copiilor de 5-11 ani va fi însă mai mică – 10 micrograme, față de 30 de micrograme, doză utilizată pentru cei cu vârsta de peste 12 ani.

Pfizer a trimis documentele Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din Statele Unite, iar consilierii externi ai FDA urmează să se întâlnească marţi, 26 octombrie, pentru a stabili dacă vor recomanda vaccinul pentru grupa de vârstă 5-11 ani.

Când ar putea începe vaccinare copiilor de 5-11 ani în România

La începutul lunii octombrie, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, a anunțat că România ar putea începe vaccinare copiilor de 5-11 ani „la sfârșitul lunii decembrie, ori la începutul lunii noiembrie”, imediat după autorizarea Agenției Europeane pentru Medicamente (EMA).

Vaccinul produs de Pfizer a fost primul care a fost autorizat de Agenția Europeană a Medicamentului pentru folosire în grupa de vârstă 12-15 ani, după ce tot acest ser a fost primul folosit din 27 decembrie pentru imunizarea europenilor împotriva COVID.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă