Israelul ar putea atinge imunitatea de turmă în urma valului de infecții cu Omicron, spun autoritățile

2 săptămâni in urmă 23

Israelul a reușit să limiteze, într-o oarecare măsură, răspândirea Omicron, până la finalul lunii decembrie, dar rata de infectare a luat acum amploare, astfel că se așteaptă ca în următoarele trei săptămâni cazurile zilnice să atingă niveluri record. Acest lucru ar putea face ca țara să ajungă la imunitatea de turmă, a declarat duminică directorul general al Ministerului Sănătății, Nachman Ash, citat de Reuters.

Varianta Omicron a adus o creștere a numărului de cazuri de COVID pe tot globul. Infecțiile la nivel mondial au atins un nivel record, cu o medie de puțin peste un milion de cazuri zilnice între 24 și 30 decembrie, potrivit datelor Reuters.

Pe de altă parte, decesele nu au crescut în aceeași măsură, ceea ce aduce speranța că noua variantă produce forme ușoare comparativ cu celelalte tulpini.

Cu noua tulpină foarte contagioasă, cel mai înalt oficial de sănătate din Israel spune că un val de infecții cu Omicron ar putea duce la atingerea imunității de turmă în țara sa.

„Costul va fi un număr mare de infecții. Numărul va trebui să fie foarte mare pentru a se ajunge la imunitate de turmă. Acest lucru este posibil, dar nu vrem să o atingem prin intermediul infecțiilor, ci vrem ca acest lucru să se întâmple ca urmare a vaccinării multor oameni”, a declarat Nachman Ash, pentru postul de radio din Israel 103FM Radio.

De cealaltă parte, șeful grupului de lucru pentru coronavirus din cadrul Ministerului Sănătății, Salman Zarka, a declarat că imunitatea de turmă este departe de a fi garantată.

„Trebuie să fim foarte precauți cu acest lucru, în special în lumina experienței noastre din ultimii doi ani, în care am văzut persoane care s-au vindecat de coronavirus și au fost reinfectate”, a declarat Zarka pentru postul de televiziune israelian Ynet TV.

Israelul a vaccinat complet aproximativ 60% din cei 9,4 milioane de locuitori, aproape toți cu vaccinul Pfizer. Țara a aprobat joi seară și a patra doză de vaccin pentru persoanele cu sistemul imunitar slăbit.

De la începutul pandemiei, Israelul a raportat aproximativ 1,3 milioane de cazuri de COVID. Bilanțul ar putea crește până la sfârșitul lunii ianuarie, când între două și patru milioane de persoane ar putea fi infectate, atunci când valul Omicron s-ar putea diminua, potrivit cercetătorului de date la Institutul de Știință Weizmann și consilier al guvernului, Eran Segal.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă