Israelul anunță că este pregătit pentru o săptămână de operațiuni în Fâșia Gaza

1 săptămână in urmă 20

gazagaza
  • Tamim Ghassan Hijazi, din orașul Bani Suhaila, a fost ucis într-un atac asupra orașului Khan Younis din sudul țării.
  • Bilanțul morților de când Israelul a început ultima sa ofensivă asupra Fâșiei Gaza se ridică acum la 11, inclusiv o fetiță de cinci ani și o femeie de 23 de ani.
  • Forțele israeliene au arestat mai mulți palestinieni în Cisiordania ocupată.

Israelul a declarat că se pregătește pentru o săptămână de operațiuni împotriva grupurilor armate palestiniene din Fâșia Gaza. Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Ran Kochav, a fost citat de presa israeliană spunând că nu există negocieri pentru un armistițiu și că ofensiva asupra Gaza ar putea dura cel puțin o săptămână.

Un oficial din cadrul mișcării Jihadul Islamic a declarat că nu s-a vorbit despre calm sau mediere pentru moment. Oficialul anonim a fost citat de agenția locală de știri palestiniană, care a declarat că situația se îndreaptă spre o escaladare.


Un palestinian a fost ucis în noi lovituri aeriene asupra Fâșiei Gaza sâmbătă dimineața devreme, au declarat surse palestiniene locale.

Tamim Ghassan Hijazi, din orașul Bani Suhaila, a fost ucis într-un atac asupra orașului Khan Younis din sudul țării. Avioanele de război israeliene au vizat terenuri din zona al-Zana, la est de oraș.


Bilanțul morților de când Israelul a început ultima sa ofensivă asupra Fâșiei Gaza se ridică acum la 11, inclusiv o fetiță de cinci ani și o femeie de 23 de ani.

Israelul a lansat vineri o nouă ofensivă asupra Fâșiei Gaza și a asasinat un comandant de rang înalt din cadrul ramurii armate a Jihadului Islamic. Cel puțin alți 10 palestinieni, printre care o fetiță de cinci ani, au fost uciși și peste 70 au fost răniți, a anunțat Ministerul palestinian al Sănătății.

Forțele israeliene au arestat mai mulți palestinieni în Cisiordania ocupată, vizând foști prizonieri care sunt membri ai facțiunii palestiniene Jihadul Islamic. Cel puțin 19 palestinieni au fost arestați, pe lângă jurnalistul reținut Ibrahim Abu Saffiyeh, după ce casa acestuia din satul Beit Sira, în apropiere de orașul Ramallah, a fost percheziționată.

The post Israelul anunță că este pregătit pentru o săptămână de operațiuni în Fâșia Gaza appeared first on Aleph News.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă