Israel, prima ţară care a început administrarea celei de-a treia doze a vaccinului anti-Covid

1 lună in urmă 15

Israel a devenit astăzi prima ţară care a început administrarea celei de-a treia doze a vaccinului. Persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, deja vaccinate complet, pot opta pentru o nouă doză, aşa-numitul booster menit să sporească imunitatea în faţa coronavirusului. De duminică, exemplul va fi urmat şi de Ungaria. 

Dezinvolt şi cu zâmbetul de buze, preşedintele Isaac Herzog a dat startul campaniei de vaccinare cu a treia doză, în Israel. Are 60 de ani, vârsta minimă în această ţară pentru cei care vor să îşi crească imunitatea în faţa viruslui. Doritorii trebuie să aştepte, însă, cinci luni de la adiministrarea rapelului pentru a primi booster-ul. Alături de preşedintele Israelului a fost premierul Naftali Bennett.

Naftali Bennett, premierul Israelului: Anunţ începerea campaniei de administrare a celei de-a treia doză de vaccin. Primul meu a apel după ce îmi voi termina anunţul va fi către cea mai dragă persoană pentru mine, mama mea, pentru a o îndemna să facă vaccinul imediat.

Şi Ungaria devine prima ţară europeană care administrează a treia doză de vaccin. Începând de duminică, orice persoană eligibilă pentru vaccinare poate primi o nouă doză, după patru luni de la rapel. Decizia autorităţilor de la Budapesta vine pe fondul răspândirii tulpinii Delta, mult mai contagioasă decât varianta iniţială a virusului. Deocamdată, nici Uniunea Europeană şi nici Statele Unite nu au aprobat administrarea celei de-a treia doze.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă