Israel a raportat peste 10.000 de cazuri noi de Covid-19 într-o singură zi, pentru prima dată din ianuarie

1 lună in urmă 13

Israelul se confruntă cu o creştere a numărului de infectări cu noul coronavirus, după ce a raportat peste 10.000 de cazuri noi de Covid în ultimele 24 de ore, pentru prima dată de la jumătatea lunii ianuarie.

Israel a raportat peste 10.000 de cazuri noi de Covid-19 într-o singură zi, pentru prima dată din ianuarie

Israel a raportat peste 10.000 de cazuri noi de Covid-19 într-o singură zi, pentru prima dată din ianuarie

Profimedia Images

Ministerul Sănătăţii din această ţară a anunţat miercuri seară că 10.001 infectări au fost înregistrate în cursul zilei de marţi. Totodată, există 688 de pacienți grav bolnavi și 25 de decese noi din cauza Covid-19.

De la începutul pandemiei, puţin peste un milion de persoane din această ţară cu o populaţie de 9,4 milioane de locuitori au fost infectate cu noul coronavirus.

Campania de vaccinare a început în Israel în decembrie 2020. Aproape 59% din totalul populaţiei israeliene a fost vaccinată cu schemă completă şi aproape 19% dintre rezidenţi au primit cea de-a treia doză de vaccin. Israelul foloseşte aproape în exclusivitate vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de alianţa Pfizer-BioNTech, scrie DPA.

În Israel s-a început vaccinarea cu cea de-a treia doză de vaccin Pfizer

La sfârşitul lunii iulie, Israelul a devenit prima ţară din lume care a început să distribuie cea de-a treia doză de vaccin, pentru a stimula reacţia imunitară bazată pe sinteza de anticorpi. Şi alte ţări au adoptat ulterior această strategie.

Măsura a fost implementată după ce datele obţinute de Ministerul Sănătăţii au arătat o scădere abruptă a eficacităţii vaccinului Pfizer-BioNTech în prevenirea infectărilor, deşi serul menţionat continuă să ofere o protecţie puternică împotriva formelor severe de COVID-19.

Totodată, varianta Delta a noului coronavirus, mult mai agresivă, se răspândeşte de mai multe săptămâni în întreaga ţară, contribuind la creşterea bilanţului infectărilor la nivel naţional.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă