Israel a început imunizarea cu a treia doză de vaccin anti-COVID-19 la persoanele de peste 50 de ani

2 luni in urmă 23

Israel a început imunizarea cu a treia doză de vaccin anti-COVID-19 la persoanele de peste 50 de ani Israel a început imunizarea cu a treia doză de vaccin anti-COVID-19 la persoanele de peste 50 de ani

Israelul a început administrarea dozei suplimentare de vaccin anti-COVID-19 persoanelor de peste 50 de ani, la două săptămâni de la vaccianrea celor de peste 60 de ani.

VINERI, 13 AUGUST 2021, 16:06

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ioana Stanescu

A treia doză de vaccin anti-COVID-19 se face cu serul de la Pfizer/BioNTech.

Premierul israelian Naftali Bennett a anunţat că vârsta minimă pentru primirea acestei doze de rapel a fost redusă la 50 de ani.  

„Campania de vaccinare a populaţiei în vârstă de 60 de ani şi peste este un mare succes (...). Aceasta este o etapă importantă în lupta împotriva variantei Delta şi fac apel la toţi cei peste 50 de ani să se prezinte începând de mâine (vineri) dimineaţă pentru a se vaccina", a anunțat șeful Executivului din Israel, după ce decizia a fost aprobată de un comitet de experţi.

Până în prezent, peste 775.000 de israelieni au primit a treia doză de vaccin anti-COVID-19.

Israelul a început vaccinarea masivă împotriva COVID-19 de la jumătatea lunii decembrie 2020, ajungând pe 1 ianuarie 2021 la puțin peste 950.000 de persoane vaccinate cu prima doză, adică 10,2% din populația totală. Imunizarea a început tot cu serul dezvoltat de Pfizer/BioNTech. Așa a scăzut fulminant numărul de infectări. 

În ultimele săptămâni, în Israel, rata infectărilor a crescut accelerat din cauza răspândirii variantei Delta de coronavirus, foarte contagioasă, în rândul celor nevaccinați, dar și la cei vaccinați cu mai mult de șase luni.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă