ISMB, despre școala din București unde a fost depistată noua tulpină de coronavirus: Nouă cazuri, dintre care unul cu tulpină

1 lună in urmă 9

Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) a confirmat, după ancheta întreprinsă, că la școala nr. 28 din Capitală s-au depistat, în total, nouă cazuri de infectări cu COVID-19. Ulterior, reprezentanții ISMB au precizat că, dintre acestea, unul este cu tulpina nouă de coronavirus.

„În urma discuțiilor purtate cu personalul unității, s-a identificat că în unitate au fost confirmate 9 (nouă) cazuri de infectări cu virusul COVID-19: 2 (doi) profesori, 2 (două) persoane din personalul didactic auxiliar și 5 (cinci) persoane din rândul personalului nedidactic”, se arată în comunicatul ISMB.

Instituția precizează că în școala nr. 28 din București „s-au efectuat proceduri de dezinfecție generală prin nebulizare în data de 21 ianuarie 2021, repetate în data de 25 ianuarie 2021”.

De asemenea, din notele telefonice purtate în mod aleatoriu cu diverși profesori din unitate și din discuțiile din cadrul ședinței, s-a surprins faptul că, în unitate, nu a avut loc niciun fel de festivitate, masă sau agapă care ar fi înlesnit răspândirea virusului printre angajați și nici nu s-au primit pachete din străinătate.

Comunicat ISMB:

Totodată, reprezentanții ISMB au informat ulterior că s-au confirmat 9 cazuri de infectări cu COVID-19, dintre care unul cu tulpina nouă.

Ministerul Sănătăţii a anunţat pe 23 ianuarie că nouă persoane au fost depistate pozitiv cu COVID, acestea fiind contacţi ai unui pacient care lucrează la o şcoală din Bucureşti, confirmat cu noua tulpină SARS-CoV-2, cu originea în Marea Britanie. Este vorba despre școala nr. 28 din București.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat pe 24 ianuarie că este vorba despre școala nr. 28 din București.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă