Irlanda, în doliu după ce o profesoară de 23 de ani a fost omorâtă pe stradă în plină zi. Un român este principalul suspect

6 zile in urmă 25

Bărbatul de origine română, arestat sub bănuiala de omor deosebit de grav, va compărea în fața instanței.  La mijlocul acestei săptămâni Ashling Murphy, o femeie în vârstă de 23 de ani și-a pierdut viața după ce a fost agresată în orașul Tullamore din regiunea Offaly.

Profesoara (foto sus), foarte iubită în comunitatea sa, făcea jogging de-a lungul unei pasarele intens circulate când a fost atacată în plină zi. Poliția îl anchetează pe un cetățean român și așteaptă rezultatele testelor criminalistice pentru a stabili dacă au suficiente dovezi, într-un caz care șochează opinia publică din Irlanda. Scopul înfățișării de vineri din instanță este solicitarea poliției de prelungire a arestului preventiv dincolo de cele 24 de ore permise de lege pentru obținerea probelor în sprijinul inculpării cu infracțiunea de omor.

Reprezentații poliției au spus că e probabil ca atacul să fi fost comis de un bărbat care a acționat singur. Suspectul în vârstă de 40 de ani, originar din România, va fi compărea în fața instanței, după e s-a aflat în arest la secția de poliție din Tullamore.

Poliția bănuiește că atacul, care a avut loc pe o rută de agrement aglomerată, a fost unul întâmplător iar informațiile disponibile arată că victima și suspectul de omor nu se cunoșteau.

Ministrul Justiției, Helen McEntee, a spus că ceea ce s-a întâmplat în Tullamore este „cel mai rău coșmar al fiecărei femei și al fiecărei familii”. Ea a vorbit cu responsabilii anchetei și a spus că poliția va primi orice sprijin de care e nevoie. McEntee a făcut apel la martori sau orice persoane care dețin informații să le prezinte cât mai repede.

McEntee a mai declarat pentru RTÉ News că societatea irlandeză trebuie să acționeze pentru a asigura „toleranța zero față de violența împotriva femeilor”, iar o nouă strategie națională privind protecția femeilor va fi publicată în curând, a adăugat ea.

Ashling Murphy provenea dintr-o familie cu tradiție muzicală și ea însăși cânta la vioară. Moartea profesoarei a dus la reacții în lanț pe rețelele de socializare unde se subliniază gravitatea și violența teribilă a cazului. Directorul școlii naționale Durrow, unde Ashling Murphy preda, a descris-o pe profesoară drept „o lumină strălucitoare”, iar presa irlandeză a publicat imagini cu elevi cu lacrimi în ochi.

În timp ce opinia publică este devastată și mulți oameni continuă să aducă omagii tinerei profesoare, investigatorii promit că vor face toate demersurile necesare și „nicio piatră nu va fi lăsată neîntoarsă” în ancheta penală aflată în desfășurare.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă