Irlanda a introdus carantina obligatorie la hotel pentru persoanele care sosesc din ţări cu risc / Măsura se va aplica și celor care nu prezintă un test negativ

1 lună in urmă 3

Irlanda a pus în aplicare regimul său de carantină obligatorie la hotel pentru persoanele care sosesc din ţări cu risc epidemiologic – 33 în prezent – pentru a împiedica „importul” noilor variante de coronavirus, informează AFP.

Măsura a intrat în vigoare vineri, la orele 04:00 (locale şi GMT), potrivit site-ului guvernului.

Este vorba, potrivit Ministerului Sănătăţii irlandez, de „a proteja populaţia” în faţa noilor variante considerate „îngrijorătoare”.

Irlanda a fost puternic lovită de al treilea val de pandemie, a cărui virulenţă este atribuită de către autorităţile sanitare variantelor mai contagioase ale noului tip de coronavirus.

Printre cele 33 de ţări vizate în prezent figurează 17 ţări africane, 14 sud-americane, precum şi Austria şi Emiratele Arabe Unite.

Carantina, cu o durată de două săptămâni, se va aplica de asemenea tuturor celor care vor sosi în Irlanda fără test negativ cerut de regulile în vigoare. Cu toate acestea, ea ar putea fi redusă la 10 zile în cazul unui test negativ efectuat în timpul izolării la hotel.

Contravenienţii riscă până la 2.500 de euro amendă şi/sau şase luni de închisoare.

Potrivit ultimelor cifre, Irlanda a înregistrat de la începutul pandemiei 4.631 de decese cauzate de COVID-19, la o populaţie de circa cinci milioane de locuitori.

Sursa foto: Pixabay

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă