Iranul îi cere lui Joe Biden să renunțe la strategia „fără rezultat” a lui Donald Trump

1 lună in urmă 19

Purtătorul de cuvânt al MAE iranian, Said Khatibzadeh, a transmis sâmbătă, 4 septembrie, un mesaj către Washington în care le cere americanilor să renunțe la strategia „fără rezultat” a sancțiunilor împotriva Iranului, adoptată în timpul mandatului lui Donald Trump.

Said Khatibzadeh, a făcut aceste declaraţii după anunţul Trezoreriei SUA (Ministerul de Finanţe - n.r.) privind impunerea de sancţiuni financiare împotriva a patru iranieni acuzaţi că au plănuit răpirea pe teritoriul SUA a unei jurnaliste americane de origine iraniană.

"Washingtonul trebuie să înţeleagă că nu are altă opţiune decât să renunţe la dependenţa sa de sancţiuni şi să dea dovadă de respect în ceea ce priveşte vocabularul, dar şi comportamentul său faţă de Iran", a declarat Khatibzadeh, citat într-un comunicat.

Potrivit Trezoreriei SUA, cele patru persoane incluse vineri pe una din listele sale negre sunt "patru agenţi ai serviciilor de informaţii iraniene", acuzaţi că ar fi pregătit răpirea unei jurnaliste iraniano-americane în 2018, încercând să forţeze apropiaţi iranieni ai jurnalistei să o atragă într-o ţară terţă, cu scopul de a fi arestată şi dusă în Iran, unde risca închisoarea.

Justiţia americană a anunţat la începutul lunii iulie că a dejucat un complot în care ţinta era jurnalista şi militanta feministă Masih Alinejad, care se află la originea mişcării anti-văl din Iran. Teheranul a reacţionat, calificând aceste acuzaţii drept "absurde şi fără fundament" şi reproşând SUA că iubesc prea mult "scenariile hollywoodiene".


Citeste si:

 a fost numită prima femeie în funcția de vicepreședinte

 fondul de rezervă al premierului s-a mărit considerabil. Care este miza reală

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă