ÎPS Teodosie șochează din nou: "În Altar nu sunt microbi, au constatat specialiștii de la NASA. Dacă mă împărtăşesc în fiecare zi, nu mă pot infecta"

2 săptămâni in urmă 43

Miercuri, 17 Noiembrie 2021, ora 12:15

105 citiri

 "În Altar nu sunt microbi, au constatat specialiștii de la NASA. Dacă mă împărtăşesc în fiecare zi, nu mă pot infecta"

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, susține că specialiști NASA ar fi stabilit că microbii stau departe de altarele bisericilor.

Afirmația inedită a fost făcută într-o emisiune televizată, într-o discuție în care ÎPS Teodosie a invocat autonomia Bisericii. Înaltul prelat are convingerea că, în virtutea acestei autonomii, certificatul verde nu va deveni obligatoriu pentru cei care participă la ceremoniile religioase.

„Este o exagerare. Noi avem o anumită autonomie, în Biserică, mai ales în Sfântul Altar. În Altar nu prea sunt microbi, iar în Sfântul Potir nu sunt deloc, asta au constatat chiar specialiştii de la NASA. Cred că se intră cum nu s-a intrat niciodată în autonomia Bisericii. Patriarhia a dat un răspuns că nu crede că se va ajunge aici. Judecând obiectiv, în toate acestea sunt nişte exagerări.

Certificatul verde nu garantează că nu ne îmbolnăvim. Este atâta lipsă de organizare. În loc să se implice medicii, se implică politicul şi administrativul în actul medical. Avem şi noi medicul nostru, cel mai bun neurochirug, care e preot, se consultă cu specialişti din străinătate. În loc să fie grijă faţă de oameni să nu se facă vaccinul fără să fie testaţi oamenii, se iau aşa fără discernământ.

Eu vorbesc cu mulţi oameni care mi se plâng ce au păţit, le iau de la sursă. Nu mi-e teamă de riscul de a fi infectat, dacă mă împărtăşesc în fiecare zi nu mă pot infecta. Dar nu poţi să te împărtăşeşti nepregătit.

Eu cred în medicină, dar nu făcută cu multă superficialitate şi cu această normă. Modul în care este impus vaccinul este tendenţios. Avem o normă de vaccinare. Asta nu ne arată o logică medicală”, a declarat ÎPS Teodosie la România TV.

Dacă proiectul Certificatului verde, aflat în camera Deputaţilor, va ajunge lege în Monitorul Oficial, inclusiv cei care vor să intre într-o biserică vor fi obligaţi să prezinte certificatul verde. Patriarhia ar urma să facă demersurile necesare astfel încât certificatul să nu se aplice și în cazul bisericilor.

Citeste si:

 ”Am rămas cu o rană” VIDEO

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a povestit în cadrul unei emisiuni că, deși a vrut să îl cunoască pe cunoscutul duhovnic Arsenie Boca, acesta nu l-a primit. Un credincios l-a...

AUR cere convocarea „de urgență” a CSAT pentru a sprijini Polonia în fața „agresiunii” migranților

AUR a transmis miercuri, 17 noiembrie, o solicitare către președintele Klaus Iohannis pentru a convoca „de urgență” CSAT în contextul "agresiunii asimetrice şi neconvenţionale cu care se...

Sursa: Ziare.com

DigiSport.ro

Digi24.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă