ÎPS Teodosie, reacție aiuritoare despre certificatul verde: ‘Sfânta Împărtășanie este cel mai bun vaccin’

1 săptămână in urmă 20

ÎPS Teodosie a avut o nouă reacție, de data aceasta exprimându-se în ce privește certificatul verde, într-o emisiune de televiziune. Iată ce a spus Arhiepiscopul Tomisului.

ÎPS Teodosie, reacție despre certificatul verde

ÎPS Teodosie se întreabă care este rostul certificatului verde și spune că cel mai bun remediu împotriva virusului este ”Sfânta Împărtășanie”.

“Şi vaccinaţii şi nevaccinaţii se infectează. Atunci care e rostul acelui paşaport sau certificat verde, sau cum se numeşte? Nu găsim nicio logică. La mine se plâng atâţia oameni că le-au murit cei ce s-au vaccinat.

Credeau ca dacă nu se vaccinau, nu vor muri. De aceea, dacă şi vaccinaţii se infectează, cred că nu trebuie să fie impus, pentru că nu este o măsură obiectivă şi fiecare are probleme de conştiinţă. Nu am oprit pe nimeni să se vaccineze, dar nici nu sfătuiesc pe nimeni”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului, într-o emisiune de televiziune.

ÎPS Teodosie a mai susținut că cel mai bun vaccin este Sfânta Împărtăşanie:

“Noi avem o anumită autonomie! Noi avem în Sfântul Altar cel mai bun vaccin, Sfânta Împărtăşanie, care s-a dovedit de-a lungul veacurilor. Hristos este doctorul fără cusur, singurul doctor care vindecă orice boală, care învie din morţi. Ce doctor a mai înviat din morţi? De aceea avem nişte argumente obiective şi foarte solide”.

“Hristos nu ne lasă să ne îmbolnăvim! De aceea am recomandat preoţilor să facă liturghie zilnic şi călugărilor mai ales. Şi acesta este argumentul. La noi, în fiecare zi este Sfânta Liturghie, la toate bisericile şi la toate mănăstirile”, a mai afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

IPS Teodosie, avertisment pentru preoții care împărtășesc cu mai multe lingurițe

De asemenea, ieri, ÎPS Teodosie, prezent la Mănăstirea Colilia a spus că dacă prinde vreun preot că împărtăşeşte credincioşii cu mai multe linguriţe, nu-l mai lasă să slujească.

„Hristos este prezent în sfânta împărtăşanie cu sufletul, cu trupul şi cu Dumnezeirea şi acolo este locul cel mai sfânt, în sfântul altar. Iar sfântul potir, unde se pune trupul lui Hristos şi sângele lui Hristos este locul de sfinţenie maximă. Cât de sfânt e cerul, care e locuinţa lui Dumnezeu, atât de sfânt este potirul care îl poartă pe Dumnezeu cu trupul, cu sângele, cu sufletul şi cu dumnezeirea Sa.

De aceea, acolo nu este decât curăţie şi sfinţenie. De aceea, din sfânta împărtăşanie nimeni nu se îmbolnăveşte. Şi dacă se împărtăşesc o mie şi 10.000 şi 100.000 cu aceeaşi linguriţă. Cum era moda să ne împărtăşim cu mai multe linguriţe! Doamne fereşte! Este mare păcat! Eu, un preot, dacă-l prind, nu-l mai las să slujească, pentru că e semn de necredinţă”, a spus Arhiepiscopul Tomisului.

The post ÎPS Teodosie, reacție aiuritoare despre certificatul verde: ‘Sfânta Împărtășanie este cel mai bun vaccin’ appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă