ÎPS Teodosie, plimbare cu caleaşca, ţinut în braţe de un preot, la slujba de Bobotează

1 săptămână in urmă 199


ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, s-a plimbat, astăzi, cu o caleaşcă trasă de doi cai, şi a fost ţinut în braţe de doi preoţi, într-o procesiune care s-a desfășurat de la Catedrala Arhiepiscopală până în Portul Tomis, potrivit Știrile PRO TV.


Arhiepiscopul Tomisului nu a renunțat nici anul acesta la obiceiul de a călători cu o trăsură trasă de cai.


Pe drumul pe care l-a făcut în această caleașcă, ierarhul a fost ținut în brațe de un preot, probabil pentru a fi siguri că nu se vor  produce incidente, în condițiile în care ÎPS a stat în picioare, iar trăsura a fost deschisă, fără elemente de siguranță, scrie Știrile PRO TV.


Și anul trecut Teodosie a mers cu o caleașcă trasă de cai, alături de doi preoți care l-au ținut în brațe. În anii trecuți cele trei cruci erau aruncate în mare, în zona Cazinoului, iar ÎPS Teodosie mergea pe jos până pe faleza Cazinoului.


Peste 2.000 de persoane au participat la procesiunea de Bobotează în Constanța, potrivit Ziua de Constanța. Printre enoriașii prezenți la fața locului au fost și președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, dar și liderul AUR, George Simion, acesta plasându-se fix la intrarea în Catedrală.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă