ÎPS Teodosie, împotriva căsătoriilor ortodocșilor cu persoane de altă religie. „Iubirea în sensul carnal nu este iubire, este o patimă”

3 săptămâni in urmă 31

Joi, 23 Decembrie 2021, ora 20:23

0 citiri

ÎPS Teodosie, împotriva căsătoriilor ortodocșilor cu persoane de altă religie. „Iubirea în sensul carnal nu este iubire, este o patimă”

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a declarat joi, 23 decembrie, că Biserica Ortodoxă nu acceptă căsătoria unui ortodox cu un mormon.

El a susținut că nu există căsătorii mixte și a declarat că iubirea în sensul carnal nu este iubire, ci patimă.

Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat, joi, în cadrul emisiunii Dialog duhovnicesc de la Radio Dobrogea, de o ascultătoare, dacă Biserica Ortodoxă o căsătorie cu un tânăr din comunitatea mormonă şi dacă da, în ce condiţii.

"Imposibil. Deci, condiţiile nu le mai discutăm. Nu are nicio legătură mormonul cu ortodoxia. (...) Nu există căsătorii mixte, este un ghiveci, care nu duce la nimic, dacă nu merg la aceeaşi biserică”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului.

El a explicat că "noi nu avem comuniune cu celelalte confesiuni. Fiecare are autonomia şi specificul său”.

Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a precizat că iubirea în sens carnal nu este iubire, ci patimă.

"Iubirea în sensul carnal, al acestor instincte, nu este iubire, de fapt, este o patimă. Iubirea trebuie să cuprindă în primul rând sufletul şi rezonanţele lăuntrice a fiecăruia pentru celălalt pe nişte principii, nişte principii divine”, a explicat Arhiepiscopul Tomisului.

Mormonul este un membru al unei secte creștine din Statele Unite ale Americii, care, inițial, practica poligamia.

Citeste si:

ÎPS Teodosie le cere parlamentarilor să nu aprobe obligativitatea certificatului COVID. „Va atârna greu acest păcat, dacă îi extermină pe români”

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a cerut marți, 21 decembrie, parlamentarilor să nu aprobe introducerea certificatului verde la locul muncă. ÎPS a spus că “va...

 ”Nu se mai uită nimeni la mine! Nu mai eliberez feromonul feminin”. Care e motivul FOTO

Elettra Lamborghini (27 de ani), una dintre cei care moștenesc imperiul cu acelasi nume, s-a căsătorit cu DJ-ul olandez Afrojack, italianca oferind acum o declarație surprinzătoare despre...

DigiSport.ro

Digi24.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă