ÎPS Teodosie: ”Fructele de mare nu sunt de post. Asta e lăcomie!”

2 săptămâni in urmă 25

În plin post al Paştelui, ÎPS Teodosie a afirmat că cei care consumă fructe de mare, crezând că sunt de post, fac o mare greșeală, chiar dacă ele sunt considerate astfel Biserica din Grecia și cea din Rusia.

IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, la o conferință de presă

IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, la o conferință de presă

Mediafax Foto / Adrian Boioglu via Hepta

ÎPS Teodosie a spus, la postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului, că fructele de mare sunt niște ființe și cei care încearcă să spună altfel o fac din ”lăcomie”.

”E foarte limpede că nu sunt de post, pentru că acelea sunt niște ființe. Chiar dacă nu au sânge, cum se spune. E o argumentație falsă. Unde ați văzut sânge în lapte și brânză. Nici vorbă! E un fel de șmecherie, un fel de a boteza aceste fructe dintr-o lăcomie”, a spus ÎPS Teodosie.

Postul Paștelui, cel mai lung și aspru post din an, a început anul acesta în 15 martie. Creştinii numesc acest post şi Postul Mare, care durează 40 de zile, la care se adaugă şi Săpămâna Patimilor.

Potrivit rânduielilor bisericești, această perioadă de post amintește de suferințele lui Hristos pe cruce. Prin urmare, credincioșii nu organizează petreceri și se abţin de la anumite alimente, precum carne, ouă, pește, brânză, lapte.

De asemenea, credincioşii adoptă o atitudine spirituală, fiind îndemnați la rugăciune și purificare sufletească.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă