ÎPS Teodosie atacă dur restricţiile privind înmormântările decedaţilor de Covid: „Omul are demnitate şi după ce a murit. Nu trebuie să se mai tolereze”

1 lună in urmă 7

ÎPS Teodosie spune că omului trebuie să-i fie respectată demnitatea chiar şi după moarte, iar regulile impuse de protocolul care stabileşte cum sunt înmormântaţi pacienţii Covid lezează această demnitate şi dreptul la religie.

„Este totala lipsa de respect fata de om in general, fata de demnitatea lui. Traditia nu trebuie sa fie incalcata. Trebuie urgent rezolvata aceasta problema. Prea mult au fost injositi romanii si nu li s-au aplicat regulile credintei lor, dupa unele masuri inguste, fara logica. Nu trebuie sa se mai tolereze.

Omul are demnitate chiar si dupa ce a murit. Sa nu fie tratati (mortii) sub nivelul celor necuvantatoare, asa cum au fost tratati pana acum. Trupul este sortit Invierii, nu ne batem joc de omul care moara ca sa invieze, de acceea il imbracam in hainele cele bune cand pleaca.

ÎPS Teodosie: „Ne sfidează, ne dezbracă de demnitatea noastră”

Personal m-as duce la dl ministru (al sanatatii), la premier si la dl Presedinte sa le zic ca toti trebuie sa ia aminte ca trebuie sa ne respecte demnitatea noastra de romani crestini. Nu putem abandona o traditie de 2.000 de ani a noastra, chip al lui Dumnezeu asa cum ne-a lasat sa fim.

Ne amendeaza, ne sfideaza, ne dezbraca de demnitatea noastra si nu au niciun respect fata de sufletele noastre. Este o sfidare a istoriei, o sfidare a omului, a tot ce este sfant”, a declarat ÎPS Teodosie.

Regulile la înmormântare în cazul morților COVID-19 s-ar putea schimba în perioada următoare, a anunţat șeful Secretariatul de stat pentru culte, duminică, la Antena 3.

Citeşte şi: Klaus Iohannis îl va decora la Cotroceni pe directorul OMS pentru Europa

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă