ÎPS Teodosie anunță referendum pentru ora de Religie în școli dacă se va propune eliminarea din programă

3 săptămâni in urmă 41

 Facebook.com/ArhiepiscopiaTomisuluiÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului Foto: Facebook.com/ArhiepiscopiaTomisului

Arhiepiscopul Tomisului spune că se poate ajunge la un referendum pe tema orei de Religie. Asta dacă Guvernul va scoate această materie din şcoli. Înalt Preasfințitul Teodosie spune că poporul român este cel mai religios din Europa, conform statisticilor.

SÂMBĂTĂ, 30 IANUARIE 2021, 19:33

SURSĂ: Realitatea PLUS

AUTOR: Ioana Stanescu

Înalt Preasfințitul Teodosie susține că poporul nostru este cel mai religios din Europa și mulți părinți își doresc ca această oră să se țină, relatează Realitatea PLUS. 

„Ora de Religie va rămâne, chiar daca vor fi anumite încercări de suprimare a ei, nu va putea să fie suprimată, întrucât o majoritate zdrobitoare dorește ora de Religie. Poporul nostru este cel mai religios din Europa, o spun statisticile. Astfel încât trebuie sa ținem strâns aproape ora de Religie.

Este un drept câștigat al nostru. Este un plus pentu educația copiilor și a tinerilor. (...)

Și dacă cineva va vrea să o atace Pornim cu toții în apărarea acestui drept, chiar ne mobilizăm. Facem și referendum dacă este nevoie. Oricum trebuie să facem referendum pentru familie, cu timpul. Și dacă este nevoie, vom face referendum și pentru ora de Religie”, a declarat ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, într-un dialog cu ascultătorii, la Radio Dobrogea.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă