Iosif Urs, preşedintele Universității Titu Maiorescu, trimis în judecată de DNA pentru șantaj

2 săptămâni in urmă 15


Procurorii DNA l-au trimis în judecată, în stare de libertate, pe Iosif Urs, președintele Universității Titu Maiorescu din București, pentru „săvârșirea infracțiunii de șantaj”, a informat instituția într-un comunicat de presă, miercuri, 5 ianuarie.


Potrivit DNA, pe 10 martie și 18 mai 2021, Iosif Urs „ar fi amenințat o persoană”, profesor la Universitatea Titu Maiorescu, că va face publice „o serie de fapte compromițătoare” despre acesta.


Mai precis, legate de cariera politică și universitară, de „exercitarea abuzivă și păgubitoare a unei anumite funcții manageriale” și de promovarea unor apropiați sau a unor rude in funcții didactice.


Potrivit procurorilor Direcției Naționale Anticorupție, președintele Universității Titu Maiorescu din București ar fi vrut să-l determine pe respectivul profesor să recunoască faptul că știa că Iosif Urs urma să fie anchetat și că a avut o legătură cu sesizarea organelor judiciare privind fraudarea examenului de licență din iunie 2019 de la Facultatea de Drept a Universității Titu Maiorescu.


Este vorba despre „presupusa fraudă a examenului de licență, din sesiunea iunie - iulie 2019, organizat la nivelul Facultății de Drept din cadrul Universității Titu Maiorescu din București, Urs Iosif a fost trimis în judecată”, se mai arată în comunicat.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă