Iordănescu sare în apărarea Astrei, Coman acuză CFR-ul că a orchestrat scandalul care poate aduce retrogradarea

1 lună in urmă 1

Liga 1: Hermannstadt - Chindia Târgoviște, joi, 17:00, Digi Sport 1

Liga 1: CFR Cluj - Astra, joi, 20:00, Digi Sport 1

Reacţia fostului antrenor de la Astra vine la o zi după ce Dani Coman îi acuzase direct pe clujeni că sunt la originea scandalului de dopaj care s-a aprins exact înaintea meciului direct dintre cele două echipe.

CFR Cluj-Astra se joacă diseară, de la ora 20:00, în direct pe Digi Sport 1 şi pe siteul digisport.ro. 

Iordănescu sare în apărarea Astrei, Coman acuză CFR-ul că a orchestrat scandalul

Iordănescu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că Fatai, Takayuki Seto şi Alexandru Ioniţă au fost "inconştienţi" şi "naivi", dar el îi cunoaşte foarte bine şi garantează pentru ei.

"Pe toţi trei jucătorii care trec prin situaţia aceasta neplăcută îi cunosc foarte bine şi eu girez pentru ei ca şi caractere şi seriozitate. Sunt sigur că ei ai făcut o greşeală, au fost naivi. Pentru că cineva care vrea să facă un astfel de gest nu se expune singur, aşa cum au făcut ei.

Cei trei au greşit, au fost inconştienţi, asta e realitatea. Dar eu girez pentru profesionalismul lor", a spus antrenorul care a condus Astra Giurgiu între iunie 2017 şi aprilie 2018.

Sunt niște practici care de fapt nu au dispărut din fotbalul românesc. În trecut, înaintea unui meci direct, adversarii încercau să creeze un haos. Se vorbea brusc despre un transfer, ba îl vor pe Gheorghe, ba pe Balaure, despre nu mai știu ce.

Acum, văd că aceste mizerii se fac din nou. Îi rog pe cei de la CFR Cluj să se ocupe de echipa lor și să nu se mai ia de noi. Eu am vorbit cu jucătorii, am vorbit şi cu Eugen (n.r. antrenorul Eugen Neagoe) şi le-am explicat foarte clar ce ştiu. ... Am vorbit cu toţi avocaţii din ţară, Astra nu riscă nicio retrogradare”, a spus Dani Coman, pentru Digi Sport.

Astra riscă retrogradarea din cauza celor trei jucători

Astra se află într-o situaţie care îi poate ridica probleme majore. Conform regulamentului, echipa care are mai mult de doi jucători care au încălcat regulamentul antidoping va fi retrogradată. Discuţia aici este că fotbaliştii nu au înştiinţat Astra că vor merge să se "vitaminizeze".

"În ceea ce priveşte clubul Astra, nu o să îi iau apărarea pentru că am antrenat acolo, dar nu cred că ar trebui să sufere atâta timp cât nu a fost la curent cu ce s-a întâmplat. Ar fi o lovitură pentru fotbalul românesc ca Astra să fie exclusă.

Astra a făcut performanţe pentru România în trecut în cupele europene, aşa că ar trebui să fim toţi solidari cu situaţia de acolo. Astra nu are nicio vină pentru ce s-a întâmplat cu cei trei jucători", a afirmat Iordănescu, preluat de Agerpres.

Ioniţă a fost singurul jucător care s-a prezentat în faţa Comisiei de la ANAD

Kehinde Fatai, Takayuki Seto şi Alexandru Ioniţă au efectuat la o clinică din Bucureşti o terapie IV Drip, cu vitamine, care încalcă regulamentul antidoping.

Cei trei jucători au fost suspendaţi provizoriu de către Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) până la finalizarea anchetei deschise în acest caz. Fotbaliştii nu au mai jucat şi nu s-au mai antrenat cu echipa Astra Giurgiu de la sfârşitul lunii septembrie a anului trecut.

Alex Ioniţă (26 de ani) este singurul dintre cei trei care s-a prezentat în faţa comisiei de la ANAD şi a povestit cum s-a întâmplat totul, în speranţa că se va bucura de clemenţă pentru cooperare. Situaţia ar fi declanşat o discuţie ulterioară aprinsă între el şi preşedintele Dani Coman.

Etichete: dani coman , alex ionita , edi iordanescu , cfr - astra , scandal dopaj
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă