Iordănescu i-a redat pofta de fotbal lui Deac! Noul antrenor al CFR-ului l-a revitalizat pe mijlocașul care era cu moralul la pământ din cauza lui Petrescu!

3 luni in urmă 1

Întoarcerea lui Iordănescu la CFR înseamnă nu doar o primă victorie cu Poli Iași, ci și revitalizarea unui lot al CFR-ului care se afla cu moralul la pământ din cauza unui conflict total cu Dan Petrescu. Jucătorii nu-l mai suportau pe ”SuperDan”, iar această stare de conflict le-a afectat jocul. Poate cel mai deranjat de stilul  tiranic impus de ”Bursuc” a fost Ciprian Deac (34 de ani). Sub Comanda lui Edi, Ciprian a dat semne de revitalizare, a marcat o ”dublă” și a adus astfel victoria în meciul cu Poli Iași. Practic, Deac a marcat într-un joc cu Edi cât a reușit cu Dan Petrescu în 15 partide din acest sezon.

Mijlocașul clujenilor a avut un debut de sezon dezamăgitor, dar pare să își fi regăsit pofta de fotbal odată cu revenirea lui Iordănescu pe banca tehnică a Clujului. ProSport a mai scris despre relația extrem de tensionată pe care Deac a avut-o în ultima perioadă cu Dan Petrescu. Mijlocașul nu a mai suportat criticile antrenorului care începea să țipe și să îl înjure în debuturile jocurilor: ”M-am săturat! Din minutul 1 țipă la mine că nu sunt în stare să dau o centrare pentru că stau prea mult în sală. Îmi zice să mă las că sunt bătrân! M-am săturat de el. Mai am doi ani de contract și am să stau să îmi iau banii. Nu mă interesează ce face și ce zice, să mă trimită la echipa a doua dacă vrea!”, le-a povestit Deac apropiaților. Actualul antrenor ceferist este fix opusul lui Petrescu în ceea ce privește relația cu jucătorii și cele câteva zile petrecute la Cluj înainte de jocul cu moldovenii par să-și fi pus amprenta pe echipă și în mod special pe Deac. Mijlocașul este recunoscut ca fiind un jucător de moral, care trebuie susținut și nu criticat pentru a performa. Fix asta a făcut Iordănescu și i-a ieșit!

Relația dintre Deac și Petrescu n-a fost una bună în ultima vremeRelația dintre Deac și Petrescu n-a fost una bună în ultima vreme

CFR a câștigat duminică cu Poli Iași 2-0, iar ambele goluri au fost marcate de Ciprian în poate cel mai bun meci pe care acesta l-a făcut în acest sezon. Întâmplător sau nu, fix după plecarea lui Petrescu. Până la meciul de duminică, Ciprian mai avea doar doar două goluri marcate în 15 partide pentru CFR Cluj în toate competițiile și 18 meciuri incluzându-le și pe cele de la echipa națională. Acesta a punctat cu ȚSKA Sofia (2-0) în Europa League și cu Viitorul (1-1), din penalty. 

11 trofee a câștigat Deac cu CFR: 5 titluri, 3 Cupe și 3 Supercupe ale României 

Are o relație specială cu jucătorii săi

Edward Iordănescu este recunoscut ca fiind un foarte bun motivator, genul de tehnician care își apropie foarte mult fotbaliștii de el. Deși este extrem de autoritar, acesta este foarte corect și jucătorii îl apreciază pentru acest lucru. La Gaz Metan, Iordănescu a dus echipa în play-off deși fotbaliștii erau neplătiți de mai multă vreme, tocmai în baza relației pe care acesta a avut-o cu ei. Fotbaliștii au jucat pentru antrenorul lor, iar în momentul în care clubul nu i-a oferit garanții pentru plata salariilor și bonusurilor, Edi a refuzat să își prelungească contractul cu Gaz Metan. Chiar și liber de contract, acesta a avut intervenții în media în care a pus presiune constantă pe conducerea medieșenilor pentru ca salarii restante să le fie plătite foștilor săi jucătorilor.

47 de goluri în 237 de meciuri a marcat Deac pentru CFR în Liga 1, de-a lungul a 13 sezoane

The post Iordănescu i-a redat pofta de fotbal lui Deac! Noul antrenor al CFR-ului l-a revitalizat pe mijlocașul care era cu moralul la pământ din cauza lui Petrescu! appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă