Ionuț Moșteanu, USR PLUS: Florin Cîțu se agață cu disperare de Palatul Victoria. Constatăm după 5 zile de tergiversări că avem un guvern Cîțu – Ciolacu

1 lună in urmă 35

Liderul grupului USR PLUS de la Camera Deputaților, Ionuț Moșteanu, a declarat, la Antena 3, că Florin Cîțu se agață cu disperare de Palatul Victoria, după ce premierul a anunțat că PNL sesizează miercuri la Curtea Constituțională decizia șefilor celor două camere de a convoca  joi plenul Parlamentului pentru a citi moțiunea de cenzură.

Cele mai relevante declarații

  • Florin Cîțu se agață cu disperare de Palatul Victoria. Constatăm după 5 zile de tergiversări că avem un guvern Cîțu Ciolacu. Ciolacu îl ajută să stea acolo. Este prima data în demcrație când o majoritate încearcă să blocheze o moțiune de cenzură. Nici când a căzut Dăncilă nu s-a întâmplat asta. Domnul Cîțu e destul de disperat.
  • Pe de-o parte zice că nu-s bune semnăturile, apoi zice să-și retragă useriștii semnăturile. De un an și jumătate în Parlament se acceptă semnăturile olografe scanate. Niciunul dintre parlamentarii care au spus că au semnat moțiune nu spune că a retras-o. Asta este o prostie, o manipulare, o încercare disperată a echipei Cîțu de a vinde gogși românilor.
  • Este terminat din punct de vedere politic. Realitatea arată că Marcel Ciolacu îi ține spatele, nu vin în Birourile Permanente și fac acest abuz constituțional.

Președinții celor două camere au anunțat oficial, miercuri, într-o informare, convocarea plenului reunit al Camerei Deputaţilor și Senatului în data de 9 septembrie 2021, ora 16,00 pentru prezentarea Moţiunii de cenzură intitulată “Demiterea Guvernului Cîţu, singura ~ansă a României de a trăi! Florin Cîţu trebuie să plece!”. Vezi aici documentul oficial

Documentul enumără nu mai puțin de patru decizii ale Curții Constituționale care obligă la respectarea termenului de 5 zile de la depunerea moțiunii pentru dezbaterea și votarea acesteia. USR PLUS și AUR au depus moțiunea de cenzură comună vineri seara.

PNL susține că doar conducerea Parlamentului poate stabili calendarul moțiunii iar președintele Camerei Deputaților nu are atribuții în acest sens, motiv pentru care ar urma să sesizeze CCR pe conflict între instituțiile statului (Guvern- Parlament).

Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri, că Guvernul sesizează Curtea Constituțională ca să se asigure că toate procedurile la depunerea moțiunii de cenzură USR PLUS – AUR au fost respectate.

Cîțu a spus că sesizarea va fi depusă chiar miercuri și că trebuie așteptată decizia CCR înainte ca moțiunea să intre în dezbaterea Parlamentului.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă