Ionuț Moșteanu: Este un blat între Ciolacu și Cîțu ca să încalce Constituția / Demisia e un act unilateral, miniștrii nu pot fi sclavi pe plantație dacă au decis să plece / Cîțu să facă un pas în spate și să avem un nou guvern cu premier de la PNL

1 lună in urmă 19

Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR PLUS, a declarat, marți, la Parlament, că este un blat între Marcel Ciolacu și Florin Cîțu ca să încalce Constituția, prin blocarea dezbaterii moțiunii de cenzură. Moșteanu a mai precizat că demisia este un act unilateral, iar „miniștrii nu pot fi sclavi pe plantație” dacă au decis să plece și a cerut ca Florin Cîțu să facă un pas în spate, pentru a fi format un nou guvern cu premier de la PNL.

Moșteanu a precizat că marți este ultima zi când, conform regulamentului, ar fi trebuit citită motiunea în plenul Parlamentului.

„Este un lucru mai grav decât în 2019. Faptul că Marcel Ciolacu și Florin Cîțu și-au dat mâna ca să încalce Constituția este fără precedent. Moțiunea nu poate ajunge în plen doar pentru că Florin Cîțu se agață cu unghiile de scaunul de la guvern”, a susținut reprezentantul USR PLUS.

Acesta a acuzat un blat între Florin Cîțu și Marcel Ciolacu. „Cineva îl întoarce cu cheia pe Marcel Ciolacu în fiecare zi și în fiecare zi își schimbă declarațiile”, a mai afirmat Moșteanu.

„Varianta bună pentru România este ca, în urma discuțiilor de azi de la Cotroceni, Florin Cîțu să facă un pas în spate și să avem un nou guvern funcțional, cu premier PNL. Anul trecut în decembrie am pus guvernul în 3 zile”, a susținut Ionuț Moșteanu.

Acesta a subliniat că „tot ce poate să facă înțelept președintele Iohannis este să îi ceară lui Florin Cîțu să facă un pas în spate”.

Moșteanu a precizat că, oricum, începând de astăzi, odată cu demisiile miniștrilor USR PLUS, curg cele 45 de zile până la care Florin Cîțu trebuie să vină în Parlament.

„De azi curg cele 45 de zile. E un act unilateral. Miniștrii nu pot fi sclavi pe o plantație, dacă au decis să plece”, a mai spus Moșteanu despre posibilitatea ca acceptarea demisiilor unora dintre miniștri să fie întârziată.

Sursa foto: G4Media.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă