Ionuţ Moşteanu, după anunţul PNL privind lista miniştrilor: USR nu va vota acest guvern, ne dorim refacerea coaliţiei

1 lună in urmă 27

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu a anunţat, vineri, 29 octombrie, că singura şansă ca guvernul Nicolae Ciucă să treacă este cu susţinerea PSD, informează News.ro.

Ionuţ Moşteanu a precizat că USR a luat act de decizia PNL de a veni cu un guvern minoritar în Parlament, iar USR nu va vota acest guvern minoritar, aşa cum a spus în nenumărate rânduri. „USR doreşte refacerea coaliţiei PNL-USR-UDMR”, a spus Moşteanu.

El a arătat că, prin această decizie a PNL, criza se va prelungi. ”Dacă acest guvern va trece, va trece prin voturile PSD”, a mai spus Moşteanu, arătând că acest guvern nu va fi votat nici măcar de toţi parlamentarii PNL, după demisiile din grupurile parlamentare a apropiaţilor lui Ludovic Orban.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a declarat că matematic guvernul nu are şanse să treacă. „Așa cum arată situația și cifrele, matematic guvernul nu are șanse să treacă. Pe parcursul negocierilor s-a putut constata destul de multă inflexibilitate în negociere și am realizat că nu se va ajunge la un acord politic astfel încât să putem determina o majoritate care să aprobe guvernul în parlament”, a declarat Nicolae Ciucă, după ședința PNL, unde s-a votat lista guvernului pe care o va prezenta în Parlament.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă