Ionuț Lupescu pune presiune pe Mirel Rădoi: „Un eșec și cu Armenia e prea mult!”

1 lună in urmă 1

Ionuț Lupescu a fost dezamăgit de jocul României cu Germania (0-1) și nu concepe încă un eșec și în fața Armeniei, care a adunat deja șase puncte în preliminariile pentru Campionatul Mondial.

Fostul mare jucător al lui Bayer Leverkusen se aștepta ca diferența dintre tricolori și nemți să nu fie atât de mare și a făcut o „radiografie” dură a fotbalului românesc.

ProSport a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul European de Fotbal U21, din Ungaria și Slovenia. Andrei Trifan, Alin Grigore și Mihai Pop (video+foto) transmit cele mai noi informații de la fața locului.

Ionuț Lupescu, după România – Germania 0-1: „Dacă pierdem în Armenia, e prea mult!”

„Nici nu mai contează rezultatul. Pe mine mă frapează când văd că ne tot plângem că se fac alte competiții, gen Conference League. Ne plângem că n-avem acces la fotbalul mare, dar când vezi diferența de valoare de ieri, stau și mă gândesc cât de departe s-au dus unii și noi am stat pe loc. Asta e discuția! Dacă pierdem în Armenia, avem o mare problemă. Am pierdut deja trei puncte și încă un eșec e prea mult”, a spus Ionuț Lupescu, la Digi Sport.

Fostul mare internațional român și-a adus aminte de un meci jucat împotriva Franței lui Zinedine Zidane, după Campionatul Mondial din 1994, în care tricolorii conduși de Anghel Iordănescu au scris istorie. Atunci, Franța a dominat copios echipa noastră, care a scos o remiză norocoasă la Saint-Etienne (0-0).

„Când am jucat în Franța, se năștea marea lor echipă și n-am putut să le facem față. În rest, nu-mi aduc aminte să văd o diferență atât de mare în generația noastră. În ultimii zece ani, am lăsat totul baltă în privința juniorilor. Educația antrenorilor lasă de dorit, e un lanț care se leagă. Atunci când n-ai fundația bună, e greu să ajungi departe”, a fost mesajul dur, dar sincer al lui Ionuț Lupescu.

The post Ionuț Lupescu pune presiune pe Mirel Rădoi: „Un eșec și cu Armenia e prea mult!” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă